Ο πρόεδρος της Ρωσίας, Βλαντιμίρ Πούτιν, δήλωσε την Τετάρτη (24/5) ότι οι ενεργειακές τιμές προσεγγίζουν τα οικονομικά δικαιολογημένα επίπεδα.

Ακόμη, μιλώντας σε διάσκεψη της υπό την αιγίδα της Ρωσίας, Ευρασιατικής Οικονομικής Ένωσης, ο Πούτιν επισήμανε ότι η Ρωσία συνεχίζει να τηρεί τις δεσμεύσεις της στις ενεργειακές προμήθειες, ενώ έθεσε και το ζήτημα των ενεργειακών ελλείψεων στην Ευρώπη.

«Τώρα, δόξα τω Θεώ, οι ενεργειακές τιμές προσεγγίζουν ένα οικονομικά δικαιολογημένο επίπεδο, αλλά ποιος φταίει για το τι έχει συμβεί;», ανέφερε σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ ο Ρώσος πρόεδρος, μιλώντας πριν από τους ηγέτες της Λευκορωσίας του Καζακστάν και Κιργιστάν.

Πούτιν: Επέμεινε για... δυτικό δάκτυλο στη ζημιά που υπέστη ο Nord Stream 1

«Ανατίναξαν τον Nord Stream 1, δεν ξεκίνησαν τον Nord Stream 2», επισήμανε ο Βλαντιμίρ Πούτιν σχετικά με τους δίδυμους αγωγούς φυσικού αερίου που ξεκινούν από τη Ρωσία και καταλήγουν μέσω της Βαλτικής Θάλασσας στη Γερμανία.

Η Ρωσία, χωρίς να παρουσιάζει αποδεικτικά στοιχεία, έχει πει επανειλημμένα ότι η Δύση βρίσκεται πίσω από τις εκρήξεις στους αγωγούς Nord Stream. Ερευνητές από τη Σουηδία και τη Δανία, στις αποκλειστικές οικονομικές ζώνες των οποίων σημειώθηκαν οι εκρήξεις, έχουν πει ότι τα ρήγματα ήταν αποτέλεσμα σαμποτάζ, αλλά δεν έχουν πει ποιος θεωρούν ότι ήταν υπεύθυνος.