Πυροβολήθηκε εξ επαφής στο κεφάλι κατά τη διάρκεια του αμερικανικού Εμφυλίου Πολέμου και επέζησε. Ο λόγος για τον στρατιώτη της Ενωσης, Τζέικομπ Μίλερ (Jacob Miller), από το 9ο Πεζικό της Ιντιάνα.

Ο «Βόρειος» Jacob Miller, κατά τη διάρκεια της μάχης στην Chickamauga το 1863, πυροβολήθηκε ανάμεσα στα μάτια – εν είδη εκτέλεσης - από αντίπαλο «Νότιο» στρατιώτη. Ο διοικητής του τον ανακήρυξε νεκρό στο σημείο, αλλά – ως εκ θαύματος – ο Jacob Miller όχι απλώς επέζησε, αλλά έζησε μέχρι… τα βαθειά γεράματα!

Ο Jacob Miller – όπως ο ίδιος περιέγραψε το περιστατικό σε μια εφημερίδα το 1911 – μετά τον τραυματισμό του, ανακάθισε και διαπίστωσε ότι το αριστερό του μάτι είχε αφαιρεθεί από την κόγχη του. Έκανε προσεκτικούς ελιγμούς με το θρυμματισμένο οστό για να το βάλει ξανά μέσα και χρησιμοποίησε την μπαντάνα του ως αυτοσχέδιο επίδεσμο για να το δέσει.

Οι γιατροί δεν του αφαίρεσαν ολόκληρη τη σφαίρα

Στη συνέχεια σύρθηκε ανάμεσα στα πτώματα και βγήκε από το πεδίο της μάχης. Βαρύτατα τραυματισμένος και καβαλά στο πίσω μέρος αλόγου ενός πονόψυχου επαρχιώτη, διέσχισε σχεδόν 30 χιλιόμετρα για το κοντινότερο νοσοκομείο. Εκεί οι γιατροί αφαίρεσαν μόνο το ένα τρίτο της σφαίρας – μία στρογγυλή μπάλα από μουσκέτο -, φοβούμενοι ότι μια πλήρης εξαγωγή θα αποβεί μοιραία.

Η πληγή του δεν επουλώθηκε ποτέ

Αν και το υπόλοιπο μέρος της σφαίρας έπεσε φυσικά με την πάροδο του χρόνου, η πληγή του Jacob Miller δεν επουλώθηκε ποτέ πλήρως και έμεινε γνωστός ως ο άνθρωπος με την τρύπα στο κεφάλι.

Έζησε μέχρι τα 88

Ο Jacob Miller έζησε μια μακρά ζωή, αψηφώντας τις πιθανότητες που ήταν εναντίον του. Πέθανε το 1917 σε ηλικία 88 ετών, αφήνοντας πίσω του μόνο μια μαγευτική φωτογραφία,  ως απόδειξη της απίστευτης ιστορίας του.