Δεν κατάφερε να κερδίσει την έφεση που άσκησε ο πρίγκιπας Χάρι ώστε να του επιτραπεί να κάνει ιδιωτικές πληρωμές για να έχει αστυνομική προστασία όταν επισκέπτεται το Ηνωμένο Βασίλειο.

Οι δικηγόροι του ήθελαν να επανεξετάσουν δικαστικά την απόρριψη της προσφοράς του να πληρώνει για προστασία στο Ηνωμένο Βασίλειο, αφού οι ρυθμίσεις ασφαλείας άλλαξαν όταν ο πρίγκιπας έπαψε να είναι «βασιλικός». Αλλά ένας δικαστής αποφάσισε να μην του δώσει το «πράσινο φως».

Οι δικηγόροι του Υπουργείου Εσωτερικών είχαν αντιταχθεί στην ιδέα να επιτρέπεται σε πλούσιους ανθρώπους να έχουν ασφάλεια από την αστυνομία. Η απόφαση αυτή συνοδεύτηκε από ακρόαση στο δικαστήριο του Λονδίνου την περασμένη εβδομάδα.

Ωστόσο, στο Ανώτατο Δικαστήριο την περασμένη εβδομάδα, οι δικηγόροι του πρίγκιπα Χάρι είχαν αμφισβητήσει την απόφαση να απορριφθεί η ιδιωτική του χρηματοδότηση για την αστυνομική προστασία του ίδιου και της οικογένειάς του όταν επισκέπτονται το Ηνωμένο Βασίλειο.

«Χαστούκι» από το δικαστήριο

Όταν ο πρίγκιπας Χάρι παραιτήθηκε από «εργαζόμενο βασιλικό μέλος» το 2020, αυτό σήμαινε ότι δεν είχε πλέον πρόσβαση στο προηγούμενο επίπεδο ασφαλείας του.

Όμως ο πρίγκιπας Χάρι αμφισβήτησε τον τρόπο με τον οποίο ελήφθη αυτή η απόφαση από την Εκτελεστική Επιτροπή για την Προστασία των Βασιλικών και των Δημοσίων Προσώπων - γνωστή ως Ravec - η οποία καλύπτει την ασφάλεια για προσωπικότητες υψηλού προφίλ, συμπεριλαμβανομένων των ανώτερων βασιλικών προσώπων.

Οι δικηγόροι του Υπουργείου Εσωτερικών δήλωσαν όμως και πάλι ότι το είδος της προστασίας που συζητείται, το οποίο θα μπορούσε να σημαίνει «ειδικούς αξιωματικούς ως σωματοφύλακες», δεν ήταν το ίδιο με τη χρηματοδότηση για επιπλέον αστυνόμευση σε ποδοσφαιρικούς αγώνες.

Αυτή η νομική υπόθεση είναι μόνο μία από τις πολλές συνεχιζόμενες αγωγές που ο πρίγκιπας Χάρι έχει στο Ηνωμένο Βασίλειο. Αναμένεται να επιστρέψει στο Λονδίνο τον επόμενο μήνα για να καταθέσει σε μια ακόμη δίκη που αφορά την Mirror Newspaper Group (MNG).