Τεράστιο το μέγεθος της καταστροφής από τις πλημμύρες στην βόρια Ιταλία, η οποία πλήττεται από σφοδρό κύμα κακοκαιρίας. Χιλιάδες κάτοικοι στην περιφέρεια της Εμίλια Ρομάνια βρίσκονται σε απόγνωση καθώς το νερό έχει φτάσει στο μισό μέτρο.

Σε πολλές περιπτώσεις η μετακίνηση γίνεται μόνο με βάρκες και τα σωστικά συνεργεία καταβάλλουν υπεράνθρωπες προσπάθειες για τον απεγκλωβισμό των πολιτών. Τα σπίτια είναι βυθισμένα στο νερό και στη λάσπη, ακόμα και τα αυτοκίνητα.

Ειδική μονάδα διασωστικού ελικοπτέρου απεγκλώβισε από αέρος μία γυναίκα που ήταν έγκυος μέσα από το πλημμυρισμένο σπίτι της. Η ομάδα κατόρθωσε να σώσει με αυτόν τον τρόπο 9 ανθρώπους που κινδύνευαν να τους πνίξουν τα νερά.

Δείτε στο παρακάτω βίντεο:

Την ίδια ώρα, στη Φαένζα, που βρίσκεται στην Μπολόνια, οι κάτοικοι προσπαθούν να σώσουν ό,τι έχει απομείνει από τα υπάρχοντα τους. Δεν υπάρχει γωνιά σε ολόκληρη την πόλη που να μην έχει καλυφθεί με λάσπη.

Αξίζει να σημειωθεί ότι σε τρεις ημέρες έβρεξε όσο σε έξι μήνες, ενώ σε ορισμένες περιοχές ξεπέρασε τα 50 εκατοστά μέσα σε 36 ώρες.

Η ιταλική κυβέρνηση ανακοίνωσε ότι τη δημιουργία ειδικού ταμείου για την άμεση επισκευή κτιρίων και σχολείων που βρίσκονται στις περιοχές της περιφέρειας Εμίλια Ρομάνια, οι οποίες υπέστησαν τις μεγαλύτερες καταστροφές των τελευταίων ετών από τις πλημμύρες των τελευταίων ημερών.