Μπορεί να είναι δικλίδα ασφαλείας το 49,5% που πήρε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν την περασμένη Κυριακή στις πρώτες εκλογές της Τουρκίας, αλλά ο φόβος φυλάει τα έρμα και ο απερχόμενος πρόεδρος θέλει να «κλειδώσει» τη νίκη στις επαναληπτικές της 28ης Μαΐου. 

Γι' αυτό επρόκειτο να συναντηθεί με τον εθνικιστή προεδρικό υποψήφιο Σινάν Ογάν το απόγευμα προς βράδυ της Παρασκευής, ενόψει του δεύτερου γύρου των εκλογών στην Τουρκία. Οι δυο άνδρες θα συναντηθούν στο Ντολμαμπαχτσέ στην Κωνσταντινούπολη.

Η ανακοίνωση για τη συνάντηση με τον Τούρκο πρόεδρο έρχεται λίγο μετά τον «μαύρο καπνό» της συνάντησης του εθνικιστή Ογάν με τον ηγέτη της αντιπολίτευσης Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου. Οι δύο Τούρκοι πολιτικοί δεν κατέληξαν σε συμφωνία, παρότι η συζήτηση εξελίχθηκε σε ήρεμο και φιλικό κλίμα. Ο Κιλιτσντάρογλου είχε προσπαθήσει να προσεταιριστεί τον Ογάν, υποσχόμενος ότι θα εκδιώξει τα εκατομμύρια των Σύρων προσφύγων από την Τουρκία εντός διετίας. «Τι κάνουν 3,6 εκατομμύρια Σύροι στη χώρα μας;», είχε διερωτηθεί.

Το ενδεχόμενο συμφωνίας Ερντογάν-Ογάν αναμένεται να αποτελέσει το «τελικό χτύπημα» για τον Κιλιτσντάρογλου, καθώς θα «ψαλιδίσει» και τις τελευταίες του ελπίδες για επικράτηση στον δεύτερο γύρο των προεδρικών εκλογών.