Συνελήφθησαν δύο γονείς στην Τζόρτζια των ΗΠΑ, οι οποίοι κατηγορούνται για απόπειρα δολοφονίας και κακοποίηση του 10 ετών γιου τους.

Ειδικότερα το αγοράκι βρέθηκε να περιπλανιέται στη γειτονιά του και να παρακαλεί τους περαστικούς να του δώσουν φαγητό, γιατί οι γονείς του το άφηναν να λιμοκτονεί.

Η αστυνομία της πόλης Γκρίφι συνέλαβε τον Τάιλερ και την Κρίστα Σίντλεϊ, ύστερα από καταγγελία γειτόνων τους που βρήκαν το παιδί στον δρόμο σε άθλια κατάσταση, να τους εκλιπαρεί να μην τον αναγκάσουν να γυρίσει στο σπίτι του.

Το αγοράκι ήταν ξυπόλυτο, πεινασμένο και σε σύγχυση.

Σύμφωνα με την αστυνομία, οι γονείς του επίτηδες δεν το τάιζαν και είχε καταντήσει να ζυγίζει 16 κιλά, το βάρος που αντιστοιχεί σε ένα 4χρονο παιδί.

Η εισαγγελέας Μαρί Μπρόντερ δήλωσε σοκαρισμένη και συντετριμμένη, τονίζοντας πως η εικόνα του παιδιού ήταν σοκαριστική.

Οι γονείς κατηγορούνται ότι κλείδωναν το αγοράκι στο δωμάτιό του και το άφηναν μόνο του στο σπίτι για μεγάλες χρονικές περιόδους, χωρίς φως, φαγητό και ρούχα και χωρίς κάποιον ενήλικα να το προσέχει.

Επίσης, φέρονται να του στερούσαν ζεστό νερό για να κάνει μπάνιο, χαρτί τουαλέτας και οποιαδήποτε πρόσβαση έξω από το σπίτι.

Η κακοποίηση του 10χρονου εκτιμάται ότι ξεκίνησε τον Μάιο του 2020.

Σύμφωνα με τις Αρχές, το αγοράκι ήταν ένα από τα πέντε παιδιά της οικογένειας και δεν ήταν ούτε το μεγαλύτερο ούτε το μικρότερο.

Δεν είναι γνωστή η κατάσταση των υπόλοιπων παιδιών, τα οποία εκπαιδεύονταν κατ’ οίκον, όμως φαίνεται πως μόνο το 10χρονο αγόρι το άφηναν να πεινάσει.

Ο πατέρας εμφανίστηκε οικειοθελώς στις Αρχές όταν βρέθηκε το παιδί του, ενώ η μητέρα συνελήφθη στη συνέχεια.

Ο 10χρονος μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο, όπου οι γιατροί τού χορήγησαν αγωγή για υποσιτισμό και χαμηλή αρτηριακή πίεση.

Επίσης, τα δόντια του είχαν χαλάσει και είχε υποστεί και παραμόρφωση.

Τα άλλα τέσσερα αδέλφια του τέθηκαν υπό την κηδεμονία της Κοινωνικής Υπηρεσίας της Τζόρτζια.

Η δίκη των γονιών θα ξεκινήσει τη Δευτέρα.