Την ώρα που Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου «διασταυρώνουν τα ξίφη» τους και είναι έτοιμοι για τη δεύτερη «μάχη» των καλπών στην Τουρκία, τα προβλήματα στην οικονομία της χώρας συνεχίζονται, ενώ κυριαρχεί ο φόβος να επιβληθούν capital controls.

Κι αυτό καθώς κάτοικοι της Τουρκίας αντιμετώπισαν ένα «capital control» αυτές τις μέρες, αφού πήγαν να βγάλουν λεφτά από τους λογαριασμούς τους και δεν μπορούσαν.

Σύμφωνα με όσα μετέδωσε ο ΣΚΑΪ, οι πολίτες βρέθηκαν προ εκπλήξεως όταν διαπίστωσαν πως κάποιες τράπεζες έβαλαν όριο στο πόσα λεφτά μπορούν να «τραβήξουν» από τις πιστωτικές κάρτες. Επίσης μπήκε όριο στις αγορές χρυσού.

Επίσης, η κεντρική τράπεζα της Τουρκίας σε μία εβδομάδα πούλησε 6 δισ. δολάρια, με την αντιπολίτευση να προειδοποιεί πως έρχονται «Capital Controls».

Το τουρκικό κανάλι show-tv φιλοξένησε και δηλώσεις από πολίτες, οι οποίοι δήλωσαν πως τους ήρθε μήνυμα στο κινητό πριν από δύο μήνες και πως δεν θα μπορούν να κάνουν αναλήψεις χρημάτων από τις πιστωτικές κάρτες.