«Μετανιώνω για αυτό που έπρεπε να κάνω». Με αυτή τη φράση, ο Βρετανός συνταξιούχος που κατηγορείται για τη δολοφονία της άρρωστης συζύγου του απολογήθηκε στο δικαστήριο. Ο 74χρονος άνδρας ισχυρίζεται ότι η σύζυγός του, η οποία ήταν επίσης 74 ετών και έπασχε από καρκίνο, του ζήτησε επανειλημμένα βοήθεια ώστε να τερματίσει τη ζωή της και να μην υποφέρει. 

Το ζευγάρι έμενε στην Κύπρο και η δολοφονία της 74χρονης, την οποία ο συνήγορος υπεράσπισης χαρακτήρισε «υποβοηθούμενη αυτοκτονία», έγινε τον Δεκέμβριο του 2021, στο σπίτι της κοντά στην Πάφο. «Τις τελευταίες τέσσερις ή πέντε εβδομάδες μού ζητούσε να βοηθήσω και έλεγα “όχι” κάθε μέρα. Μου το ζητούσε συνέχεια και πάντα έλεγα “όχι”. Δεν ήθελα να το κάνω. Ύστερα από 57 χρόνια μαζί, απλά δεν μπορούσα να το κάνω. Την τελευταία εβδομάδα έκλαιγε συνεχώς και με ικέτευε να τη βοηθήσω. Δεν απαντούσα».

Τι είπε ο 74χρονος για την ημέρα του θανάτου

Ωστόσο την ημέρα του θανάτου της ο κατηγορούμενος είπε ότι είχε σηκωθεί για να φτιάξει καφέ και η γυναίκα του έκλαιγε πάλι. Περιέγραψε τις στιγμές λέγοντας «το μυαλό μου έσβησε, ποτέ δεν ήθελα να τη σκοτώσω» και προσθέτοντας ότι στη συνέχεια έπνιξε τη σύζυγό του με τα χέρια του.

 «Δεν ξέρω καν πώς το σκέφτηκα. Δεν ξέρω για πόση ώρα κράτησα τα χέρια μου εκεί. Δεν προσπάθησε να με σταματήσει. Στην κατάθεσή μου είπα ότι αντιστεκόταν, αλλά δεν αντιστεκόταν. Κουνούσε το κεφάλι της. Δεν νομίζω καν ότι άνοιξε τα μάτια της», σημείωσε.

Όταν ρωτήθηκε πώς ένιωθε για εκείνη, απάντησε ότι αγαπούσε τη σύζυγό του και πρόσθεσε: «Λυπάμαι για ό,τι έπρεπε να κάνω. Δεν θα τη βοηθούσα ποτέ να αφαιρέσει τη ζωή της αν δεν με είχε παρακαλέσει. Ήταν δική της απόφαση, δεν ήθελε άλλη θεραπεία. Δεν θα ήθελα να περάσει κανείς τους τελευταίους έξι μήνες που περάσαμε μαζί». Η δίκη συνεχίζεται…