Με δάκρυα αποχαιρέτησε το πόστο του στο τρένο ένας μηχανοδηγός στη Βρετανία, ο οποίος ύστερα από 52 χρόνια εργασίας έκανε την τελευταία του διαδρομή.

ΟΤζο Κριν μπήκε στον σταθμό Manchester Piccadilly τη Δευτέρα για τελευταία φορά μπροστά σε ένα πλήθος ανθρώπων που χαιρετούσαν τα 52 χρόνια υπηρεσίας του. Καθώς κατέβαινε από το τρένο, ο 69χρονος Τζο δεν μπορούσε να συγκρατήσει τα συναισθήματά του και έβαλε το χέρι στο πρόσωπό του καθώς ξέσπασε σε δάκρυα.

 Οι αγαπημένοι του είχαν συγκεντρωθεί στην πλατφόρμα για να τον αποχαιρετήσουν κρατώντας μπαλόνια για εκείνον.

 Αφού οδήγησε το τρένο TransPennine Express για τελευταία φορά, ο Τζο πήρε μια ζώνη που έγραφε: «Επίσημα συνταξιοδοτήθηκε», καθώς και ένα πιστοποιητικό που σηματοδοτούσε τη μακρά καριέρα του στο σιδηροδρομικό δίκτυο.

 Ο Τζο, ο οποίος άρχισε να εργάζεται στους σιδηροδρόμους το 1971, όταν ήταν μόλις 17 ετών. Ξεκίνησε ως φροντιστής στο βαγόνι εστίασης της British Rail, προτού φτάσει να γίνει μηχανοδηγός.

 Καθώς αποχωρούσε από την εργασία του για τελευταία φορά, ο Joe δήλωσε στο BBC: «Έχω πάνω από μισό αιώνα πολύτιμων αναμνήσεων στον σιδηρόδρομο και σημαίνει πολλά για μένα που μοιράστηκα το τελευταίο μου ταξίδι τόσο με την οικογένειά μου όσο και με την οικογένεια των σιδηροδρόμων.

 Ανυπομονώ να περάσω περισσότερο χρόνο με τη σύζυγό μου, τους γιους μου και την ευρύτερη οικογένεια, που ήρθαν με περίσκεψη να δουν την τελευταία μου διαδρομή.

 Ο Μάθιου Γκόρντον, διευθύνων σύμβουλος της TransPennine Express, δήλωσε: «Η συνταξιοδότηση του Τζο σηματοδοτεί το τέλος μιας εποχής, αλλά η κληρονομιά του και η συνεισφορά του προς τη μελλοντική γενιά οδηγών θα συνεχιστούν».

 Μετά την ανάρτηση του βίντεο με τον συγκινητικό αποχαιρετισμό του Τζο στο Facebook, ο κόσμος τού ευχήθηκε καλή τύχη στα σχόλια.

A train driver from #Glossop has retired from TransPennine Express Trains after working on the railways for 52 years 🚆 This was the moment Joe Crean was greeted by friends, family and colleagues on his arrival at Manchester Piccadilly for the final time 👏 Full story: https://www.questmedianetwork.co.uk/news/glossop-chronicle/next-stop-is-retirement-for-train-driver-from-glossop/

Δημοσιεύτηκε από Glossop Chronicle στις Τετάρτη, 10 Μαΐου 2023