Πέντε άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους και εκατοντάδες έχουν εκκενώσει τα σπίτια τους εξαιτίας της κακοκαιρίας που πλήττει την περιφέρεια της Εμίλια Ρομάνια στην Ιταλία, σύμφωνα με τα νέα στοιχεία των πυροσβεστών και της Πολιτικής Προστασίας της χώρας που δόθηκαν σήμερα 17 Μαΐου.

Αξίζει να σημειωθεί ότι εκτός των πέντε νεκρών, αγνοείται ακόμα ένας άνθρωπος, ενώ η Πολιτική Προστασία της Ιταλίας υπογράμμισε ότι «η περιοχή που έχει πλημμυρίσει, με ανυπολόγιστες καταστροφές, είναι τεράστια και στη φάση αυτή κινδυνεύουν ακόμη και τα μέλη των σωστικών συνεργείων».

Παράλληλα με τις πλημμύρες, υπάρχουν πολλές κατολισθήσεις που αποτελούν τεράστιο κίνδυνο και για όσους οδηγούν σε μικρούς επαρχιακούς δρόμους.

Η πρωθυπουργός Τζόρτζια Μελόνι, η οποία μεταβαίνει στη σύνοδο κορυφής της Ομάδας των Επτά (G7) περισσότερο ανεπτυγμένων βιομηχανικών χωρών που διεξάγεται στην Ιαπωνία, δήλωσε από την Αλάσκα ότι θα συγκληθεί το συντομότερο υπουργικό συμβούλιο για την αντιμετώπιση της κατάστασης και τη στήριξη των πληγέντων.

Δείτε βίντεο

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ