Σφοδρό κύμα κακοκαιρίας πλήττει περιοχές της βόρειας Ιταλίας, με τα περισσότερα προβλήματα να εντοπίζονται στις περιφέρειες Μάρκε και Εμίλια Ρομάνια.

Χίλιοι περίπου κάτοικοι εγκατέλειψαν τα σπίτια τους για προληπτικούς λόγους με τη βοήθεια της πυροσβεστικής και της υπηρεσίας Πολιτικής Προστασίας. Σύμφωνα με τις μετεωρολογικές προβλέψεις, οι ισχυρές βροχοπτώσεις πρόκειται να συνεχιστούν μέχρι το βράδυ της Τετάρτης (17/05).

Στην πόλη Τσεζένα ο ποταμός Σάβιο υπερχείλισε και πολλοί άνθρωποι ανέβηκαν στις στέγες των σπιτιών εξαιτίας της πλημμύρας, ενώ οι καραμπινιέροι βοήθησαν δεκάδες ηλικιωμένους να απομακρυνθούν από τα ισόγεια στα οποία ζουν.

Δείτε βίντεο:

Οι δήμαρχοι των περιοχών που επλήγησαν από την κακοκαιρία ζήτησαν από τους κατοίκους να μην μετακινηθούν από τα σπίτια τους, μέχρι να βελτιωθούν οι καιρικές συνθήκες.

Τα σχολεία θα παραμείνουν κλειστά και αύριο σε δεκάδες πόλεις της Εμίλια Ρομάνια και της περιφέρειας Μάρκε. Οι περισσότερες σιδηροδρομικές και οδικές συνδέσεις έχουν διακοπεί και η κατάσταση επιφυλακής θα παραμείνει «στο κόκκινο» τουλάχιστον για ένα ακόμη εικοσιτετράωρο.

Δείτε βίντεο: