Η προεκλογική εκστρατεία του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν συνεχίζεται δυναμικά, δεδομένου ότι στην Τουρκία θα διεξαχθούν επαναληπτικές προεδρικές εκλογές στις 28 Μαΐου. Φαίνεται, μάλιστα, ότι ο προεκλογικός του «αγώνας» είχε ιδιαίτερη επιτυχία, αφού κατάφερε να επικρατήσει, παρά το γεγονός ότι οι δημοσκοπήσεις μιλούσαν για νίκη του Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου.

Μουσικά σποτ με «ήρωα» Ερντογάν

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του Mega, τα μουσικά συνθήματα που χρησιμοποίησε ο Ερντογάν ως προεκλογικά σποτ είχαν ιδιαίτερη ανταπόκριση στους πολίτες και για αυτό τον λόγο συνεχίζονται δυναμικά.

Οι στίχοι τους, σύμφωνα με το Mega, κάνουν σε ιδιαίτερα μεγάλο βαθμό επίκληση στο συναίσθημα, αφού παρουσιάζουν φωτογραφίες του Ερντογάν σε παιδική ηλικία, αλλά και στα πρώτα του βήματα ως ποδοσφαιριστής.

Εκτός από τα προεκλογικά σποτ, όμως, τραγούδια με… «μούσα» τον Ερντογάν έχει γράψει και ένας Τούρκος καλλιτέχνης, ο  Ιμπραίμ Τουρκμελί, ο οποίος ερμηνεύει το τραγούδι με το βιντεοκλίπ να έχει εικόνες και πλάνα από τον Αρχηγό του κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης.  «Δακρύζει για τον λαό του, φωνάζει για τον λαό του… ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν», λέει χαρακτηριστικά του κομμάτι.

«Δεν αλλάζει την πορεία του, πάντα προχωράει προς τον δρόμο του δικαίου, τρέχει με τον έρωτα και δεν κουράζεται ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν. Ζήτησέ το ψηλέ άνθρωπε, ο λαός θα σε ακολουθεί μέχρι και στην άκρη του θανάτου! Εϊ Έρντογάν! εϊ Ερντογάν!».

Δύσκολες στιγμές για την αντιπολίτευση

Την ίδια στιγμή,  τα πράγματα στην συμμαχία της αντιπολίτευσης είναι δύσκολα σύμφωνα με τα τουρκικά κανάλια.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα  αποτελεί το γεγονός ότι πρωταγωνιστικό ρόλο για την επικοινωνία με τους πολίτες αλλά και με τα Μέσα το βράδυ των εκλογών είχε πάρει ο Εκρέμ Ιμάμογλου και όχι ο Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου.

Παράλληλα, όπως είναι λογικό, το εντυπωσιακό ποσοστό που πέτυχε ο Ερντογάν και παραπέμπει σε μια πιθανή άνετη νίκη στον δεύτερο γύρο έχει προκαλέσει σοβαρούς κλυδωνισμούς στην αντιπολίτευση.

Ένας ακόμα παράγοντας που επιβεβαιώνει ότι η αντιπολίτευση αντιμετωπίζει δυσκολίες αποτελεί το γεγονός ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες αρνούνται οποιαδήποτε ανάμειξη στα σχέδια ανατροπής του. «Αναφορικά με τις εκλογές συνεχίζουμε να παρακολουθούμε στενά την εκλογική διαδικασία της χώρας», ανέφερε εκπρόσωπος του State Department.

Δείτε βίντεο με το σχετικό ρεπορτάζ του Mega