Την Κυριακή 28 Μαΐου στην Τουρκία θα ξαναστήσουν κάλπες, καθώς ούτε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ούτε ο Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου κατάφεραν να συγκεντρώσουν το επιθυμητό 50% που θα τους έδινε τη νίκη από τον πρώτο γύρο των προεδρικών εκλογών.

Παρά τις «προβλέψεις» της πλειοψηφίας των δημοσκοπήσεων που «έβλεπαν» νικητή του πρώτου γύρου τον ηγέτη της τουρκικής αντιπολίτευσης, ο απερχόμενος πρόεδρος της χώρας αποδεικνύεται «επτάψυχος» και οριακά δεν κέρδισε από τον α’ γύρο το «εισιτήριο» για ακόμη μια θητεία.

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον πάντως παρουσιάζει το γεγονός ότι διαφορές δεν παρουσιάζουν μόνο ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και ο Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου, αλλά και οι γυναίκες που στέκονται στο πλευρό τους.

Εμινέ Ερντογάν και Σελβί Κιλιτσντάρογλου, όπως άλλωστε και οι σύζυγοί τους, απεικονίζουν δύο κόσμους σε σύγκρουση, δύο Τουρκίες. Η μια γνωστή για την αδυναμία της στην πολυτέλεια και αλαζονική και η άλλη ντύνεται απλά, είναι χαμογελαστή και κοντά στη νεολαία.

H Εμινέ με τα χρυσά σερβίτσια

Η Εμινέ Ερντογάν έχει χαρακτηριστεί ως σνομπ και αλαζονική, ενώ είναι γνωστή για την αδυναμία που τρέφει στην πολυτέλεια και τις ακριβές τσάντες. Σε κάθε δημόσια εμφάνισή της, το ντύσιμό της ολοκληρώνεται με ένα πανάκριβο αξεσουάρ που συνήθως θα είναι η αγαπημένη της τσάντα Birkin, του οίκου Hermes αξίας 50.000 ευρώ. Η σύζυγος του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν έχει επικριθεί αρκετές φορές για τις ακριβές επιλογές της.

Το 2021, με αφορμή το συνέδριο των G20 στη Ρώμη, η πρώτη κυρία της Τουρκίας εμφανίστηκε ξανά με μια πανάκριβη τσάντα από δέρμα μοσχαριού μάρκας Valextra αξίας περίπου 2.600 ευρώ. Αν και ίσως πρόκειται για την πιο φτηνή τσάντα που έχει κρατήσει η πρώτη κυρία της Τουρκίας, τα σχόλια στα social media είχαν την τιμητική τους και πάλι. «Κάνει όσο και το αυτοκίνητο που θέλω» είχε γράψει χαρακτηριστικά ένας χρήστης του Twitter.

Η Εμινέ Ερντογάν έχει αδυναμία και στο ακριβό τσάι και, σύμφωνα με πληροφορίες, το λευκό τσάι που προτιμά κοστίζει 1.800 δολάρια το κιλό. Προτιμά επίσης να το πίνει στα χρυσά σερβίτσια που διαθέτει το Λευκό Παλάτι.

Η Σελβί που λατρεύει τα social media 

Η Σέλβι Κιλιτσντάρογλου, σε αντίθεση με την Εμινέ Ερντογάν δεν φοράει μαντήλα και δεν έχει απασχολήσει τον Τύπο με σπατάλες και ψώνια σε πανάκριβα εμπορικά κέντρα.  Η σύζυγος του ηγέτη της τουρκικής αντιπολίτευσης ντύνεται πολύ απλά, είναι χαμογελαστή, προσιτή και πρόσχαρη.

Η σύζυγος του Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου λατρεύει τα social media, ο φακός την έχει πιάσει να αγκαλιάζει τα θύματα του φονικού σεισμού που χτύπησε την Τουρκία, ενώ δείχνει προσιτή και πρόσχαρη. Επίσης, αν και 72 ετών θεωρείται ότι είναι κοντά με τη νεολαία.

Δείτε αναλυτικά στο παρακάτω βίντεο