Kατά εκατομμύρια συνέρρευσαν οι Τούρκοι εντός και εκτός χώρας για να ψηφίσουν στις εκλογές, προκειμένου να αναδείξουν τον επόμενο πρόεδρο της χώρας. Οπως μεταδίδει το τουρκικό πρακτορείο Anadolu, έντονο ενδιαφέρουν παρουσιάζει το πώς ψήφισαν οι Τούρκοι πολίτες του εξωτερικού. 

Οι Τούρκοι της διασποράς φαίνεται να επέλεξαν τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ως τον επόμενο Τούρκο πρόεδρο, με ποσοστό 54,89%, σε σχέση με τον Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου που έχει ποσοστό 41,76%, με το 72,19% των ψήφων να έχουν καταμετρηθεί. 

Ερντογάν «έδειξαν» οι Τούρκοι στη Γερμανία

Οπως δείχνουν τα αποτελέσματα του πρακτορείου Anadolu, οι Τούρκοι πολίτες που μένουν στην Γερμανία «έδειξαν» Ερντογάν με ποσοστό 64,99%, σε σχέση με τον Κιλιτσντάρογλου που συγκέντρωσε ποσοστό 32,91%, με το 53,05% των ψήφων να έχουν καταμετρηθεί.

Πώς ψήφισαν οι Τούρκοι στη Γαλλία

Με ποσοστό 60,43% προηγείται ο Ερντογάν στη Γαλλία, σε σχέση με τον μεγάλο του αντίπαλο Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου που έχει συγκεντρώσει 38% μέχρι στιγμής, με 25,83% των ψήφων να έχουν καταμετρηθεί.

Κιλιτσντάρογλου «έδειξαν» οι Τούρκοι στη Βρετανία

Ο Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου προηγείται συντριπτικά με 79,8%, σε σχέση με τον Ερντογάν που έχει συγκεντρώσει 18,11% στην Βρετανία, σύμφωνα με τις τουρκικές ψήφους που έχουν καταμετρηθεί σε ποσοστό 80,58%.
 

Προηγείται ο Κιλιτσντάρογλου στη Ρωσία

Οι Tούρκοι ψηφοφόροι της Ρωσίας επέλεξαν ως τον επόμενο πρόεδρο τον Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου με 54,47%, σε σχέση με τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν 38,26%, με το 93.75% των ψήφων να έχουν καταμετρηθεί μέχρι στιγμής.



Πώς ψήφισαν οι Τούρκοι στην Ελλάδα

Οι Τούρκοι ψηφοφόροι στην Ελλάδα επέλεξαν στην συντριπτική τους πλειοψηφία (74,13%) τον ηγέτη της αντιπολίτευσης, Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου, σε σχέση με το 18,05% που ψήφισαν τον Ερντογάν, με το 88,89% των ψήφων να έχουν καταμετρηθεί μέχρι στιγμής.