Bαρύ είναι το πρόστιμο που θα επιβάλλεται σε τουρίστες και κατοίκους εάν κυκλοφορήσουν τους δρόμους της παλιάς πόλης, στην Μπούντβα του Μαυροβουνίου, με ρουχισμό παραλίας ή topless. Θα φτάνει τα 200 ευρω!

Όπως αναφέρει το abcnews.al, από τον Αύγουστο του 2020 οι τουρίστες με ρούχα παραλίας που περπατούν κατά μήκος του Stradun, του κεντρικού δρόμου του Ντουμπρόβνικ, και άλλων περιοχών του δημοφιλούς κάστρου, πληρώνουν πρόστιμο 130 ευρώ.

«Τα πρόστιμα είναι πιο αυστηρά σε σύγκριση με τις κυρώσεις που είχαν επιβληθεί στην προηγούμενη απόφαση και η αστυνομία είναι υπεύθυνη για την τήρηση αυτής της διάταξης», δήλωσε ο Μίλος Τάγιτς, δήμαρχος της πόλης που αποτελεί ένα από τα δημοφιλέστερα τουριστικά θέρετρα του Μαυροβουνίου.

Σημειώνεται πως το προηγούμενο διάστημα αντίστοιχες αποφάσεις είχαν πάρει και οι τοπικές αρχές του Σπλιτ και του Ντουμπρόβνικ, στην Κροατία.

Στις αρχές του 2023 στο Σπλιτ τέθηκε σε ισχύ μια αντίστοιχη απόφαση, που προβλέπει επιβολή προστίμου άνω των 150 ευρώ για τους παραβάτες.