Διάβημα προς το υπουργείο Εξωτερικών της Αλβανίας πραγματοποιεί σήμερα το ελληνικό ΥΠΕΞ, μέσω της πρέσβεως της Ελλάδας στα Τίρανα, Κωνσταντίνας Καμίτση, εξαιτίας της σύλληψης του υποψήφιου δημάρχου Διονύση-Φρέντι Μπελέρη.

Υπενθυμίζεται πως στη σύλληψη του υποψήφιου δήμαρχου της Χειμάρρας προχώρησαν αργά το βράδυ της Πέμπτης 11/05 αστυνομικοί στην Αλβανία.

Σύμφωνα με τη himara.gr, ασφαλίτες του Έντι Ράμα συνέλαβαν «δίχως αιτία» τον Φρέντι Μπελέρη με μεθόδους που παραπέμπουν σε παρακράτος.


Η ανακοίνωση από το υπουργείο Εξωτερικών

Σε συνέχεια της είδησης για σύλληψη από αλβανικές Αρχές του Διονύση-Φρέντι Μπελέρη, υποψήφιου δημάρχου στον Δήμο Χειμάρρας με το ΚΕΑΔ, η πρέσβειρα της Ελλάδας στα Τίρανα, Κωνσταντίνα Καμίτση, κατόπιν οδηγιών του υπουργού Εξωτερικών, Νίκου Δένδια, πραγματοποιεί σήμερα, 12 Μαΐου, διάβημα στο Υπουργείο Εξωτερικών της Αλβανίας.

Σε βίντεο που έχει αναρτήσει η ιστοσελίδα, φαίνεται ο πρόεδρος της Ομόνοιας Χειμάρρας να συνομιλεί στον κεντρικό δρόμο έξω από ένα εστιατόριο με συνεργάτες του, όταν εμφανίζονται ασφαλίτες, οι οποίοι του περνάνε χειροπέδες.

Στη συνέχεια συλλαμβάνουν και τους άλλους δύο συνεργάτες του και τους βάζουν σε κλούβα.

Ο Μπελέρης οδηγήθηκε λίγο μετά τα μεσάνυχτα στις εγκαταστάσεις του αρχηγείου της αστυνομίας στην Αυλώνα.

Αλβανικά Μέσα ανέφεραν ότι ο υποψήφιος δήμαρχος Χειμάρρας συνελήφθη με την κατηγορία της αγοραπωλησίας ψήφων.

Νωρίτερα, το μειονοτικό κόμμα ΚΕΑΔ είχε εκδώσει ανακοίνωση εναντίον του Αλβανού πρωθυπουργού για την πόλωση του κλίματος στη Χειμάρρα.

Ασφαλίτες του Ράμα συνέλαβαν τον υποψήφιο δήμαρχο Χιμάρας Φρέντι Μπελέρη και συνεργάτες του δίχως αιτία.

Δημοσιεύτηκε από Himara.gr στις Πέμπτη, 11 Μαΐου 2023