Τα πάνω κάτω, στο σημείο που η εξακομματική αντιπολίτευση στην Τουρκία να μιλά για στημένες εκλογές, οι οποίες είναι προγραμματισμένο να γίνουν στις 14 Μαΐου, έφερε η δημοσκόπηση της εταιρείας Metropoll. Ο Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου συγκεντρώνει, με βάση τα αποτελέσματά της, το 46% των ψήφων, ενώ το 44% φαίνεται ότι στηρίζει το νυν Πρόεδρο, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν

Στην τρίτη θέση βρίσκεται ο Σινάν Ογάν με ποσοστό 2,6% και τελευταίος είναι ο Μουχαρέμ Ιντζέ με 1,2%.



Στην εκτίμηση ψήφου με αναγωγή, ο ηγέτης της αντιπολίτευσης παίρνει το 49,1% των ψήφων, που δεν σημαίνει, για λίγο, αυτοδυναμία, ενώ στον Ερντογάν πηγαίνει το 46,9%

Η Εθνική Συμμαχία, την οποία εκπροσωπεί ο κ. Κιλιτσντάρογλου, απαρτίζεται από το κόμμα της μείζονος αντιπολίτευσης, Ρεπουμπλικανικό Λαϊκό Κόμμα (CHP) του ιδίου, το κεντροδεξιό Καλό Κόμμα (IYI), το Ισλαμικό Κόμμα Ευτυχίας, το Δημοκρατικό Κόμμα και δύο κόμματα που ιδρύθηκαν από πρώην συμμάχους του Ερντογάν, τα κόμματα Deva και το Κόμμα του Μέλλοντος.



Σε ό,τι αφορά τη Λαϊκή Συμμαχία, που είναι επικεφαλής ο Ερντογάν, ηγείται το Κόμμα Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (AKP) και ακολουθούν το εθνικιστικό Κίνημα Εθνικιστικής Δράσης (MHP), το δεξιό Κόμμα Μεγάλης Ενότητας και το Νέο Κόμμα Πρόνοιας.

Η αντιπολίτευση μιλά ήδη για στημένες εκλογές και το κλίμα στην Τουρκία γίνεται να χαρακτηρίζεται πολωτικό. Ένα από τα σημαντικά ερωτήματα, είναι πόσο εχθρικός θα γίνει ο Ερντογάν σε περίπτωση ήττας του, αν δηλαδή θα... διαλύσει τη χώρα από την πλευρά του ή θα την παραδώσει σε όσον το δυνατόν λιγότερο απελπιστική κατάσταση στον Κιλιτσντάρογλου.