Στο Λονδίνο ήταν στραμμένα τα βλέμματα όλου του κόσμου το Σάββατο, όπου στο Αββαείο του Ουεστμίνστερ τελέστηκε με κάθε λαμπρότητα η στέψη του βασιλιά Καρόλου.

Στην πρώτη στέψη έπειτα από 70 χρόνια, ο βασιλιάς Κάρολος και η βασίλισσα Καμίλα ακολούθησαν τελετουργικά αιώνων, με μια πινελιά σύγχρονου, σε ένα νεύμα προς τη διαφορετικότητα και το μέλλον. Την τελετή παρακολούθησαν 2.300 καλεσμένοι, κάποιοι με λαμπερά ρούχα, καπέλα και φτερά και άλλοι με επίσημες ενδυμασίες.

Η στιγμή που εμφανίζεται ο «χάρος» στη στέψη 

Την ίδια ώρα, εκατομμύρια τηλεθεατές παρακολουθούσαν μέσα από τις οθόνες τους. Κάποια στιγμή μια εικόνα από το Αββαείο άρχισε να γίνεται viral στα social media και δεν είχε σχέση με τα μέλη της βασιλικής οικογένειας. Οι παρατηρητικοί χρήστες του Twitter εντόπισαν μια μορφή με μαύρα ρούχα και κουκούλα, που φαινόταν να κρατά μια ράβδο που θύμιζε δρεπάνι.

Η εικόνα άρχισε να κατακλύζει τα social media, με τους χρήστες να σχολιάζουν με δηλητηριώδη διάθεση. Κάποιοι είπαν με χιούμορ ότι είναι η μεταμφιεσμένη Μέγκαν Μαρκλ, ενώ άλλοι είδαν την εκδίκηση της πριγκίπισσας Νταϊάνα.
«Παρατήρησε κανείς άλλος μόλις τον Χάρο στο Αββαείο του Γουεστμίνστερ;», έγραψε κάποιος, ενώ άλλος πρόσθεσε: «Ποιος κάλεσε τον Χάρο;».

Τι απάντησε το Αββαείο του Ουεστμίνστερ

Θέλοντας να απαντήσει στα ερώτημα «Ποιος ήταν ο χάρος στη στέψη του βασιλιά Καρόλου», το «Newsweek» επικοινώνησε με το Αββαείο του Ουεστμίνστερ, το οποίο ξεδιάλυνε την υπόθεση.

Πρόκειται για έναν verger, ένα μέλος της κοινότητας του Αββαείου που βοηθά στις θρησκευτικές λειτουργίες, αλλά δεν είναι μέλος του κλήρου.

Πληροφορίες: Independent