Μήνες πριν από τις διακοπές που είχε προγραμματίσει στο Παρίσι, ο Stefano Zanarello είχε αρχίσει να προετοιμάζει την εξαιρετική φωτογραφία του χρησιμοποιώντας την εφαρμογή PhotoPills.

Επισκεπτόμενος από την Ιταλία την Πόλη του Φωτός, ο φωτογράφος Stefano Zanarello είχε συνειδητοποιήσει ότι την πρώτη βραδιά του ταξιδιού του εκεί θα είχε πανσέληνο, οπότε άρχισε να ψάχνει ένα τοπόσημο του Παρισιού με το οποίο θα ευθυγράμμιζε το φεγγάρι.

«Απέρριψα τον Πύργο του Άιφελ, του οποίου το ύψος θα με υποχρέωνε να φωτογραφίσω πολύ μακριά από το κέντρο και αργά τη νύχτα, οπότε αποφάσισα να τσεκάρω την Αψίδα του Θριάμβου», είπε ο Stefano Zanarello, μιλώντας στο PetaPixel. «Με έκπληξη είδα ότι η πανσέληνος θα ήταν ακριβώς μέσα στην Αψίδα του Θριάμβου», προσθέτει.

Και συνέχισε: «Οι πιθανότητες για μια τέτοια φωτογράφηση είναι πολύ μικρές και το να ανακαλύψω ότι τα πάντα ήταν από σύμπτωση τέλεια την ημέρα που θα ήμουν στο Παρίσι ήταν απίστευτο, μια μεγάλη ευλογία».

Τη στιγμή ακριβώς που η πανσέληνος ήταν μέσα στη Αψίδα στις 7 Απριλίου, ο Stefano Zanarello υποχρεώθηκε να δημιουργήσει φωτογραφία σύνθεσης λόγω των διαφορετικών χρόνων έκθεσης για τη Σελήνη και τη σκηνή του δρόμου μπροστά από το διάσημο μνημείο.

Ήταν σε απόσταση περίπου 1.300 μέτρων από την Αψίδα και χρησιμοποιούσε μια Canon 10-400mm με εστιακή απόσταση 520mm, την οποία πέτυχε με χρήση ενός 1.4x teleconverter.

«Προφανώς είμαι πολύ χαρούμενος, αλλά και ανακουφισμένος», εξομολογήθηκε. «Σε μια τέτοια φωτογραφία, η χρήσιμη περίοδος, με τη Σελήνη στη σωστή θέση, διαρκεί μόνον λίγα δευτερόλεπτα επειδή με τη μεγέθυνση που δίνει η πολύ μεγάλη εστιακή απόσταση η Σελήνη κινείται γρήγορα στον ουρανό. Οπότε, πριν από αυτή τη φωτογραφία, ήμουν τσιτωμένος και νευρικός γιατί ήξερα ότι αν κάτι πήγαινε στραβά δεν θα υπήρχε δεύτερη ευκαιρία», σημειώνει.

Ο φωτογράφος Stefano Zanarello ήταν τυχερός που δεν είχε συννεφιά εκείνο το βράδυ και ήταν σε θέση να τραβήξει την εντυπωσιακή φωτογραφία, την οποία η NASA κοινοποίησε ως φωτογραφία της ημέρας.
Δείτε την εντυπωσιακή φωτογραφία: