Με λαμπρότητα και σεμνότητα στέφθηκε νέος βασιλιάς του Ηνωμένου Βασιλείου ο Κάρολος Γ’.  Εβδομήντα χρόνια μετά την προηγούμενη τελετή, ο πρωτότοκος γιος της Ελισάβετ, ανέλαβε και επίσημα τον θρόνο σε τελετουργικό που έλαβε χώρα στο Αββαείο του Ουέστμινστερ,  το οποίο έχει φιλοξενήσει όλες τις στέψεις από το 1066 όταν ενθρονίστηκε ο Γουλιέλμος Α’ της Αγγλίας μέχρι και σήμερα.

Παρουσία 2.200 προσκεκλημένων από 203 χώρες, αρχηγών κρατών και άλλων αξιωματούχων, ο Κάρολος Γ έγινε ο 40ος βασιλιάς που στέφεται στη συγκεκριμένη εκκλησία και έγραψε ιστορία. Το Λονδίνο ήταν αποκλεισμένο εδώ και μέρες καθώς κόσμος είχε κατασκηνώσει ώστε να δουν το βασιλικό ζεύγος.

Την τελετή παρακολούησαν πάνω από 300 εκατομμύρια τηλεθεατές, ενώ 4.000 μέλη της βασιλικής φρουράς παρέλασε. Στην τελετή συμμετείχαν για πρώτη φορά πνευματικοί ηγέτες από διαφορετικές θρησκείες με στόχο να αντανακλάται η ποικιλομορφία της σύγχρονης βρετανικής κοινωνίας.

Τριήμερη αργία για το Λονδίνο

Η Δευτέρα είναι αργία για την Αγγλία και περιμένουν τη σημερινή μεγάλη συναυλία κατά τη διάρκεια της οποίας θα φωτιστούν όλα τα δημόσια κτίρια της Αγγλίας.

Ωστόσο, δεν έλειψαν όμως και οι αντιδράσεις καθώς 53 άτομα συλλήφθηκαν επειδή διαδήλωναν καθώς υπάρχει κόσμος που δεν είναι υπέρ της μοχαρχίας. Μάλιστα, η κριτική που ασκήθηκε από αυτούς αλλά και γενικότερα από τις ομάδες κατά της μοναρχίας, επικεντρώθηκε στο κόστος της τελετής. Το κόστος της τελετής ήταν 280 εκατομμύρια ευρώ αλλά το Παλάτι απάντησε πως τα έσοδα από όσους πήγαν στο Λονδίνο να παρακολουθήσει την τελετή θα είναι πολά περισσότερα.