Σε λίγες ώρες θα καταφτάσουν στο Αββαείο του Γουέστμινστερ γαλαζοαίματοι, πολιτικοί και ηγέτες από όλο τον κόσμο και διάσημοι, προκειμένου να παρακολουθήσουν την λαμπερή τελετή στέψης του νέου μονάρχη της Βρετανίας. Ανάμεσα τους λοιπόν θα είναι και ο 13χρονος Max Woosey, ο οποίος δεν έλαβε τυχαία πρόσκληση από τον βασιλιά Κάρολο για την ιδιαίτερη αυτή ημέρα.

Ο 13χρονος Max Woosey ή αλλιώς «το αγόρι στη σκηνή» (the boy in the tent), είναι γνωστός για το φιλανθρωπικό του έργο και έχει τιμηθεί με το Μετάλλιο της Βρετανικής Αυτοκρατορίας (BEM).

Αν και είναι μικρός, ο Max έχει μια πολύ όμορφη ιστορία και αυτή είναι που τον κάνει τόσο ξεχωριστό. Το 2020, σε ηλικία μόλις 10 ετών δηλαδή αποφάσισε ότι θέλει να ξεκινήσει να μαζεύει χρήματα για ένα νοσοκομείο της περιοχής του.

Και στις 20 Μαρτίου του 2020 ξεκίνησε, κάνοντας κάμπινγκ. Και αυτό δεν ήταν τυχαίο. Ο μικρός Max είχε εμπνευσθεί από έναν οικογενειακό τους φίλο ο οποίος πριν πεθάνει από καρκίνο του είχε δώσει μια σκηνή και του είπε: «Μαξ, θέλω να ζήσεις μια περιπέτεια μέσα σε αυτή». Εκείνος όμως πέθανε λίγο πριν πανδημία του κορονοϊού στο νοσοκομείο του Βόρειου Ντέβον.

«Το νοσοκομείο  του Βόρειου Ντέβον τον φρόντισε υπέροχα και ήθελα να τους ευχαριστήσω με τον καλύτερο τρόπο που μπορούσα. Έτσι άρχισα να κοιμάμαι έξω και προσπάθησα να συγκεντρώσω όσα περισσότερα χρήματα μπορούσα γι’ αυτούς», είχε πει ο Max σε παλαιότερη συνέντευξή του.

Μετά από τρία χρόνια λοιπόν κατάφερε να συγκεντρώσει περισσότερες από 700.000 λίρες από φιλανθρωπικές δωρεές. Όπως μάλιστα δήλωσε στο BBC o διευθυντής του νοσοκομείου του Βόρειου Ντέβον, αυτό αντιστοιχεί στους μισθούς 15 νοσηλευτριών για τουλάχιστον 1 χρόνο.

Ο Max Woosey για την όμορφη αυτή κίνηση – που κράτησε τρία ολόκληρα χρόνια, αφού σταμάτησε να κατασκηνώνει στις 29 Μαρτίου του 2023 – εκτός από το μετάλλιο της Βρετανικής Αυτοκρατορίας, έχει λάβει βραβεία από τα Pride of Britain, Spirit of Adventure και Bear Grylls Chief Scout Unsung Hero. Έχει επίσης κατασκηνώσει στον κήπο του αριθμού 10 της Ντάουνινγκ Στριτ και στο Twickenham.

Και φυσικά, είναι ένας από τους 450 πολίτες έχουν λάβει προσωπική πρόσκληση για την τελετή στέψη του βασιλιά Καρόλου…