«Αστακός» θα είναι το Λονδίνο ενόψει της στέψης του Βασιλιά Καρόλου Γ, η οποία θα λάβει χώρα το Σάββατο 6/05.

Για λόγους ασφαλείας, το σύστημα αναγνώρισης προσώπου θα εφαρμοστεί σε όλους όσοι θα ξεχυθούν στους δρόμους της βρετανικής πρωτεύουσας για να παρακολουθήσουν το ιστορικό γεγονός, με τον πρωτότοκο γιο της εκλιπούσας βασίλισσας Ελισάβετ να γίνεται και επισήμως μονάρχης της Γηραιάς Αλβιώνας.

Με το σύστημα σάρωσης προσώπου, οι Αρχές θα μπορούν να αντιμετωπίσουν ανάμεσα στο πλήθος όσους έχουν «μητρώο» ή καταζητούνται, αλλά και όσους έχουν «τρομοκρατικό παρελθόν», όπως αναφέρει η βρετανική εφημερίδα «Guardian».

Σύμφωνα με τα βρετανικά ΜΜΕ, 27 εκατομμύρια Βρετανοί και 300 εκατομμύρια τηλεθεατές παγκοσμίως αναμένεται να παρακολουθήσουν τη στέψη του Καρόλου στις 6 Μαΐου.


Σε επιφυλακή οι βρετανικές Αρχές

Την ίδια ώρα, εκατοντάδες χιλιάδες Βρετανοί αλλά και τουρίστες αναμένεται να κατακλύσουν τους δρόμους του Λονδίνου για τη στέψη του Καρόλου στο Αβαείο του Γουέστμινστερ, με τις βρετανικές Αρχές να βρίσκονται σε κατάσταση υψίστης επιφυλακής.

Η αστυνομία του Λονδίνου έλαβε νέες εξουσίες για να καταστείλει τις διαμαρτυρίες όσων τάσσονται κατά της μοναρχίας και θεσπίστηκαν διά νόμου από την κυβέρνηση λίγες μέρες πριν από την υψηλού επιπέδου τελετουργική εκδήλωση.

Πολλοί Βρετανοί, πάντως, αντιτίθενται στις νέες εξουσίες που απέκτησε η Μητροπολιτική Αστυνομία του Λονδίνου, θεωρώντας ότι είναι υπερβολικές.

Πληροφορίες: protothema.gr