Στην κομητεία Χίλσμπορο, στη Φλόριντα των ΗΠΑ, ο βοηθός σερίφη Ντάνιελ Τζόουνς βοήθησε με επιτυχία μια γυναίκα να γεννήσει ένα παιδί ενώ βρισκόταν στον αυτοκινητόδρομο.

Οι Αρχές ανέφεραν ότι την Κυριακή ένας οδηγός πλησίασε πανικόβλητος τον βοηθό σερίφη, λέγοντας ότι η έγκυος σύζυγός του επρόκειτο να γεννήσει. Ο Τζόουνς κάλεσε τις μονάδες πυρόσβεσης και διάσωσης της κομητείας Χίλσμπορο να ανταποκριθούν και παράλληλα ανέλαβε δράση για να βοηθήσει τη μητέρα έγκαιρα, μέχρι να καταφθάσουν τα σωστικά μέσα.

Ένα βίντεο που κοινοποιήθηκε από το γραφείο του σερίφη δείχνει τον Τζόουνς να παρέχει ενθάρρυνση και συναισθηματική υποστήριξη στη γυναίκα.



Μάλιστα, σε ένα σημείο ρωτάει τη γυναίκα: «Είναι το πρώτο σου παιδί;». Εκείνη του απαντάει ότι είναι το έκτο της, με τον βοηθό σερίφη να απαντάει με χιούμορ: «Έκτο; Πρέπει να βρεις ένα καλύτερο χόμπι!».

Η στιγμή που η γυναίκα γεννάει με τη βοήθεια του σερίφη

Σύμφωνα με τον σερίφη Τσαντ Κρόνιστερ, δεν ήταν η πρώτη φορά που ο Τζόουνς συμμετείχε σε τοκετό και χρησιμοποίησε την εκπαίδευσή του για να εξασφαλίσει ακόμα έναν ασφαλή τοκετό.

«Είμαι εξαιρετικά υπερήφανος για τις γρήγορες ενέργειές του και την αφοσίωσή του στην υπηρεσία της κοινότητάς μας», δήλωσε, προσθέτοντας: «Αυτή είναι η τρίτη φορά που συνδράμει στη γέννα ενός μωρού!».

Η μητέρα έξι παιδιών κατέληξε να γεννήσει ένα υγιές κοριτσάκι, ενώ βρισκόταν στο μπροστινό κάθισμα του αυτοκινήτου εκείνο το απόγευμα.

«Εύχομαι στη μαμά, στον μπαμπά και στο νέο τους κοριτσάκι όλη τη χαρά και την ευτυχία», δήλωσε ο σερίφης.

Μονάδες της Πυροσβεστικής και της Διάσωσης μετέφεραν τόσο τη μητέρα όσο και το παιδί σε κοντινό νοσοκομείο για περαιτέρω αξιολόγηση και φροντίδα, αναφέρει το αμερικανικό δίκτυο nbc15.

Ο Τζόουνς εργάζεται στην κομητεία Χίλσμπορο από τον Δεκέμβριο του 2001 και δήλωσε ενθουσιασμένος που βοήθησε να καλωσορίσει το κοριτσάκι στον κόσμο. Πρότεινε επίσης το κοριτσάκι να ονομαστεί «Red», όπως είναι το δικό του παρατσούκλι.