Εντατικές πρόβες μέσα στη μεγάλη σάλα του Μπάκιγχαμ κάνουν Κάρολος και Καμίλα για τη στέψη τους, καθώς απέμειναν λίγες ημέρες.

Σημειώνεται πως θα είναι η πρώτη βασιλική στέψη στη Βρετανία μετά από εκείνη της Ελισάβετ το 1953. Στα εβδομήντα χρόνια που πέρασαν από τότε άλλαξαν πολλά, οι διοργανωτές θέλουν να συνδυάσουν την παράδοση με τη νέα τεχνολογία. Ο Κάρολος και η Καμίλα κάνουν εντατικές πρόβες για τη στέψη στη μεγάλη αίθουσα του χορού στο Μπάκιγχαμ που έχει μετατραπεί ώστε να μοιάζει με το Αβαείο του Γουεστμίνστερ.

2000 επίσημοι προσκεκλημένοι θα είναι μέσα στο ναό, δεκάδες χιλιάδες άνθρωποι στους δρόμους ενώ σε 300 εκατομμύρια υπολογίζονται οι τηλεθεατές σε όλο τον κόσμο που θα παρακολουθήσουν την τελετή σε απευθείας σύνδεση.

Όμως σε δημοσκόπηση μόνο ένας στους δέκα Βρετανούς δήλωσε ότι ενδιαφέρεται πολύ για τη στέψη. Δύο στους δέκα απάντησαν αρκετά, τρεις στους δέκα καθόλου.

Ο πρώην προσωπικός υπηρέτης του Καρόλου έσπευσε να υπερασπιστεί τη μοναρχία.

«Κάθε μεγάλη εκδήλωση της βασιλικής οικογένειας ενώνει τον κόσμο. Και κάθε χρόνο η τουριστική βιομηχανία βγάζει 500 εκατομμύρια. Φανταστείτε τι θα γίνει με τη στέψη», δήλωσε.

Το άλλο μεγάλο ζήτημα που απασχολεί τις εκπομπές είναι η παρουσία του πρίγκιπα Χάρι και η απουσία της συζύγου του Μέγκαν.

«Βλάπτουν διαρκώς τη μοναρχία και τη βασιλική οικογένεια και την τελευταία στιγμή ο Χάρι λέει πως θα πάει στη στέψη. Ξέρετε γιατί το κάνει; Υποψιάζομαι ότι το κάνει γιατί του είπε η Μέγκαν «φρόντισε να πας, να ανέβεις στο μπαλκόνι» γιατί η εμπορική επιχείρησή μας εξαρτάται από το να είσαι ενεργό μέλος της βασιλικής οικογένειας», ανέφερε ο δημοσιογράφος Πιρς Μόργκαν.

Όμως ενδέχεται να αποκλειστεί ο Χάρι από το μπαλκόνι, ακόμα και να μην του επιτραπεί να φορέσει στρατιωτική στολή.

Όσο για τον καιρό του Λονδίνου, οι διοργανωτές ίσως καταφέρουν να διαλύσουν εγκαίρως τα σύννεφα, όμως δύσκολα θα αποφύγουν την αποπνικτική υγρασία