Δύο άστεγοι, ένας άνδρας και μία γυναίκα, έχασαν τη ζωή τους το βράδυ της Τετάρτης στη Γαλλία, οι οποίοι χτυπήθηκαν από συρμό του μετρό στο Παρίσι, όπως ανακοίνωσαν η Πυροσβεστική, η Αρχή συγκοινωνιών του Παρισιού RATP και πηγή προσκείμενη στην υπόθεση.

Το δυστύχημα σημειώθηκε περίπου στις 00:45 τοπική ώρα (01:45 ώρα Ελλάδος) στον σταθμό του μετρό Γκετέ (Gaîté) στο 14ο διαμέρισμα της γαλλικής πρωτεύουσας.

«Δύο άνθρωποι κατέβηκαν εκούσια στις ράγες και χτυπήθηκαν από τον συρμό που εισερχόταν στον σταθμό», αναφέρει η RATP σε ανακοίνωσή της, προσθέτοντας ότι «η αστυνομία άρχισε έρευνα για να διευκρινίσει τις ακριβείς συνθήκες αυτής της τραγωδίας».

«Πρόκειται για δύο ανθρώπους με προφίλ αστέγου», δήλωσε πηγή προσκείμενη στην υπόθεση.

Τέσσερις «αυτόπτες μάρτυρες που είχαν σοκαριστεί» από το δυστύχημα, το οποίο έγινε στη γραμμή 13 του μετρό στο Παρίσι, δέχθηκαν τις πρώτες βοήθειες σύμφωνα με την Πυροσβεστική.

«Τη φροντίδα του οδηγού, ο οποίος ήταν σοκαρισμένος, ανέλαβαν η διοίκηση και οι πυροσβέστες. Τα τεστ για κατανάλωση αλκοόλ και χρήση ναρκωτικών ουσιών στα οποία υποβλήθηκε βγήκαν αρνητικά», διευκρίνισε η RATP, προσθέτοντας ότι «αμέσως κινητοποιήθηκε» μονάδα υποστήριξης θυμάτων.