Διωγμένοι από την ίδια τη χώρα τους, οι Σουδανοί και άλλοι κάτοικοι, θύματα ενός εμφύλιου πολέμου για τον οποίον δεν ρωτήθηκαν, θέλουν να φύγουν μακριά από την οσμή του θανάτου, πριν τους επισκεφτεί. 

Όπως αναφέρει το ρεπορτάζ του ΣΚΑΪ, ολοένα και αυξάνεται ο αριθμός των πολιτών που συγκεντρώνεται στα σύνορα του Σουδάν με την Αίγυπτο, σε μια προσπάθεια να ξεφύγει από τις βίαιες συγκρούσεις που μαίνονται στη χώρα, αλλά και σε ένα κεντρικό λιμάνι της χώρας, σύμφωνα με το Associated Press.

Πολίτες του Σουδάν με τις οικογένειές τους διανύουν εξαντλητικές διαδρομές σε όλη την έρημο με κίνδυνο τις ίδιες τις ζωές τους για να μπορέσουν να φτάσουν στα σύνορα και να περάσουν σε κάποια άλλη χώρα, όπως στην Αίγυπτο.

«Είναι ένα χάος - μεγάλες ουρές ηλικιωμένων, ασθενών, γυναικών και παιδιών που περιμένουν σε άθλιες συνθήκες», είπε ο Μοάζ αλ-Σερ, ένας Σουδανός δάσκαλος που έφτασε μαζί με τη σύζυγο και τα τρία παιδιά του στα σύνορα μία μέρα νωρίτερα, στο Associated Press. «Οι Αρχές και στις δύο πλευρές δεν έχουν την ικανότητα να χειριστούν έναν τόσο αυξανόμενο αριθμό αφίξεων», προσέθεσε.