Ο Μητροπολίτης Σάββας που παραμένει εγκλωβισμένος με άλλα άτομα στην Μητρόπολη στο Χαρτούμ, του Σουδάν επιχείρησε να βγει σήμερα έξω από τον ιερό ναό με άλλα 4 άτομα και να πάνε με αυτοκίνητο στην γαλλική πρεσβεία, αλλά το όχημα δέχτηκε πυρά και έτσι όλοι επέστρεψαν πίσω. Ευτυχώς κανείς δεν έπαθε το παραμικρό.

Όπως ανέφερε το Open, ο Μητροπολίτης Νουβίας, Σάββας και άλλα 4 άτομα (Έλληνες και ξένοι πολίτες) επιχείρησαν να βγουν από τον ιερό ναό με αυτοκίνητο και να πάνε στο κτήριο της γαλλικής πρεσβείας.


Ο Μητροπολίτης Σάββας και τα άλλα άτομα ήθελαν να απεγκλωβιστούν από το Χαρτούμ του Σουδάν μέσω της επιχείρησης που έχουν στήσει οι Γάλλοι για να διασώσουν τους Ευρωπαίους πολίτες που έχουν αποκλειστεί εκεί.

Το αυτοκίνητο άρχισε να κινείται προς την γαλλική πρεσβεία, αλλά έπεσε σε ανταλλαγή πυρών, ενώ εκείνη την ώρα γίνονταν και βομβαρδισμοί στην περιοχή. Ευτυχώς κανείς δεν τραυματίστηκε. Ο Μητροπολίτης Σάββας που ήταν στο τιμόνι του οδηγού, αναγκάστηκε να γυρίσει άρον, άρον το όχημα πίσω στην ελληνική Μητρόπολη στο Σουδάν και τελικά όλοι έφτασαν με ασφάλεια στον ιερό ναό.

«Χτυπήθηκε το αυτοκίνητό μας»

Ο Μητροπολίτης Νουβίας, Σάββας περιέγραψε στο Open τις δραματικές στιγμές: «Είμαστε σε πολύ δύσκολη στιγμή, χτυπήθηκε το αυτοκίνητο που μας μετέφερε στην πρεσβεία».

Συγκλονιστική ήταν και η μαρτυρία Έλληνα που επέβαινε στο όχημα.

«Δεν νιώθω καλά, χτυπούσαν το αυτοκίνητο. Βγήκαμε έξω για να πάμε στην πρεσβεία και φοβόμουν μην πυροβολήσουν και το κεφάλι μου. Μας είπε ο πρέσβης να βγούμε και βγήκαμε με το αυτοκίνητο του Μητροπολίτη, που οδηγούσε εκείνος. Χτυπούσαν και μας ζήτησαν να γυρίσουμε πίσω».