Το πιο… ακριβό 24ωρο ήταν αυτό μεταξύ 19 και 20 Απριλίου για τον Έλον Μασκ, αφού έχασε 13 δισ. δολάρια. Κι αυτό, επειδή μέσα σε αυτές τις λίγες ώρες, τα τριμηνιαία αποτελέσματα της Tesla ήταν κάτω των προσδοκιών, το Starship εξερράγη σε απευθείας μετάδοση και το Twitter λάνσαρε τα επί πληρωμή μπλε εικονίδια επιβεβαίωσης αυθεντικότητας του κάθε λογαριασμό. Το αποτέλεσμα ήταν σχετικά μετρήσιμο.

 Η περιουσία του μειώθηκε κατά 13 δισεκατομμύρια δολάρια, που για φέτος ήταν και η χειρότερη επίδοσή του, σύμφωνα με το Billionaires Index του Bloomberg. Αλλά και πάλι, δεν συντρέχει λόγος ανησυχίας. Παραμένει ο δεύτερος πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο, πίσω από τον Γάλλο Μπερνάρ Αρνό, με περιουσία 164 δισ. δολαρίων.

 Όλα εξελίσσονταν σχεδόν ταυτόχρονα. Το ενδιαφέρον όλων ήταν στραμμένο στην εκτόξευση του πυραύλου. Όμως την ίδια ώρα, η Tesla ανακοίνωσε τα αποτελέσματα του α’ τριμήνου, που ήταν απογοητευτικά. Η αξία των μετοχών υποχώρησε κατά 9,75%.

 Ανησυχία προκαλούν στους επενδυτές τα κέρδη, που έκαναν βουτιά 24% σε σχέση με το περασμένο έτος και διαμορφώθηκαν στα 2,51 δισ. δολάρια για το πρώτο τρίμηνο του 2023.


 Το ίδιο 24ωρο, η Twitter κατάργησε το δωρεάν μπλε εικονίδιο επιβεβαίωσης της αυθεντικότητας, στο πλαίσιο των προσπαθειών της πλατφόρμας να τονώσει τα έσοδά της, για να μπορέσει να αντιμετωπίσει τα χρέη της.  Ωστόσο η κίνηση, που από καιρό έχει προκαλέσει αντιδράσεις, δεν έχει τύχει θερμής υποδοχής.  Αρκετοί διάσημοι ανά τον πλανήτη αρνούνται να πιστοποιήσουν τους λογαριασμούς τους, διαφωνώντας με τη νέα πολιτική.

 Η πλέον προβεβλημένη αποτυχία δείχνει να είναι αυτή που συνέβη με την έκρηξη του Starship.

 Σε ζωντανή μετάδοση, η παγκόσμια κοινοτητα μπορούσε να δει την εκτόξευση του πυραύλου 120 μέτρων.  Τέσσερα λεπτά αργότερα, σημειώθηκε έκρηξη και η πρώτη εκτόξευση σε τροχιά έληξε με άδοξο τρόπο.  Η SpaceX υποστήριξε ότι ενεργοποίησε σκόπιμα το σύστημα τερματισμού πτήσης για να εξαλείψει τον πύραυλο, αφού το σκάφος Super Heavy δεν κατάφερε να διαχωριστεί.


 Όσον αφορά στον ίδιο τον Έλον Μασκ, η διαχείριση του προβλήματος ήταν περισσότερο επικοινωνιακή, αφού έσπευσε να στείλει email στους εργαζόμενους της SpaceX, εκφράζοντας την αισιοδοξία του για το εγχείρημα, βλέποντας «επιτυχία» εκεί που όλοι διαπίστωσαν το αντίθετο.

 «Τόσο υπέροχη μέρα με τόσο πολλούς τρόπους» έγραψε στο Twitter.