Περισσότερα από 780 εκατομμύρια δολάρια, ένα πρωτόγνωρο ποσό, θα πληρώσει το κανάλι του Ρούμπεν Μέρντροχ,  καθώς αποδέχθηκε πως ήταν ψευδείς οι ισχυρισμοί για παραποίηση του εκλογικού αποτελέσματος από την εταιρεία το 2020.

 Ο ενημερωτικός κολοσσός και η νομική του υπηρεσία αποφάσισαν να μην προχωρήσουν στη δίκη και τελικώς ήρθαν σε εξωδικαστικό συμβιβασμό με την εταιρεία της οποίας συνιδρυτής είναι Ελληνοκαναδός επιχειρηματίας.

 Τάχθηκε υπέρ του Τραμπ

Το Fox News, λίγες ώρες μετά την ήττα του Ντόναλντ Τραμπ στις προεδρικές εκλογές του 2020, υιοθέτησε, χωρίς αποδείξεις, διαρροές από το περιβάλλον του πρώην προέδρου που ανέφεραν πως η μικρή αμερικανική εταιρεία είχε εξαφανίσει περισσότερες από 2,5 εκατομμύρια ψήφους.

 Για δύο και πλέον μήνες, δημοσιογράφοι του δικτύου αναπαρήγαγαν τις αβάσιμες κατηγορίες παρά τις παραινέσεις από την πλευρά της εταιρείας.

 Ο Ελληνοκαναδός συνιδρυτής της εταιρείας, Τζον Πούλος, τόνισε πως πρόκειται για μία ιστορική απόφαση.

 «Για εμάς το θέμα δεν ήταν το ίδιο το Fox. Ήταν η αλήθεια, τα μέσα να λένε την αλήθεια και νομίζω πως αυτό που ήταν σημαντικό για εμάς είναι οι άνθρωποι να λογοδοτούν όταν εν γνώση τους και απερίσκεπτα λένε ψέματα».

 Για το Fox News, οι δικαστικές περιπέτειες δεν σταματούν όμως με τον χθεσινό συμβιβασμό.

 «Το Fox News έχει ακόμη ένα μεγάλο πρόβλημα και είναι μία ακόμη αγωγή κι αυτή για συκοφαντική δυσφήμηση από ακόμη μία εταιρεία καταμέτρησης ψήφων που ονομάζεται Smartmatic. Νομίζω πως η Smartmatic είναι η μεγάλη νικήτρια εχθές και πιστεύω πως θα είδαν το ύψος της αποζημίωσης και τα μάτια τους θα έλαμψαν», λέει σε ρεπορτάζ του το CNN.

 Η Dominion έχει καταθέσει επίσης αγωγές για συκοφαντική δυσφήμηση σε ακόμη 6 συνεργάτες του πρώην προέδρου Ντόναλντ Τραμπ, ανάμεσά τους και στον Ρούντι Τζουλιάνι, δικηγόρο του τέως προέδρου των ΗΠΑ.

 Η αποζημίωση που επιδικάστηκε στην Dominion είναι δέκα φορές μεγαλύτερη από τον ετήσιο τζίρο της.