καταγγελίες για σεξουαλική κακοποίηση κατά του Αλέξη Γεωργούλη, με τη βασική καταγγέλλουσα να βγαίνει μπροστά και να μιλά ανοιχτά για βιασμό και σωματικές βλάβες, είναι στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος σε Ελλάδα και Βέλγιο. Οι δικηγόροι των δύο πλευρών διασταυρώνουν τα ξίφη τους και χαράζουν την στρατηγική τους, ενώ έχει φουντώσει η πολιτική αντιπαράθεση.

Η ανταποκρίτριά του Star στις Βρυξέλλες Μαρία Ψαρά, μετέδωσε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων με τη Μάρα Ζαχαρέα, αποκλειστικό ρεπορτάζ για τις επόμενες κινήσεις του Αλέξη Γεωργούλη απέναντι στην βελγική δικαιοσύνη, αλλά και σχετικά με την Επιτροπή για την άρση της ασυλίας του στο ευρωκοινοβούλιο.

Η νομική τρίπλα Γεωργούλη

Όπως ανέφερε επίσης η ανταποκρίτρια του Star, o Αλέξης Γεωργούλης φέρεται να έχει ζητήσει ακρόαση από τις βελγικές αρχές (εισαγγελία) και πριν αρθεί η ασυλία του. Αυτό εκτιμάται, όπως πρόσθεσε, ότι είναι περισσότερο επικοινωνιακό τρικ, ότι δείχνει πως θέλει να συνεργαστεί και ότι «καθαρός ουρανός αστραπές δε φοβάται». «Είναι απίθανο να συμβεί ωστόσο. Γιατί και ο Ταραμπέλα το είχε ζητήσει επανειλημμένως και δεν του δώσανε αυτή την ευκαιρία. Θα περιμένουν την άρση» ανέφερε για το ίδιο ζήτημα η Μ. Ψαρά.

Γιατί καθυστερεί η άρση της ασυλίας

Η άρση της ασυλίας θα αργήσει πάντως, όπως όλα δείχνουν. Στην ατζέντα της JURI την επόμενη εβδομάδα δεν συμπεριλαμβάνεται η υπόθεση Γεωργούλη και η επόμενη συνεδρίαση είναι στις 30 Μαΐου! Ωστόσο, όπως επισήμανε η Μ. Ψαρά, την επόμενη εβδομάδα θα οριστεί εισηγητής και υπάρχουν πιέσεις να μπει μια έκτακτη συνεδρίαση ειδικά για το θέμα.

Τα σενάρια για επίκληση πολιτικής δίωξης από τον Α. Γεωργούλη

Όσον αφορά την εκτίμηση για το τι θα αντιμετωπίσει ποινικά ο κ. Γεωργούλης και ποια τακτική θα ακολουθήσει, η Μ. Ψαρά ανέφερε ότι οι κατηγορίες επισείουν ποινή κάθειρξης 10 ετών στο Βέλγιο καθώς πρόκειται για πολύ σοβαρά αδικήματα. Δεν αποκλείεται οι δικηγόροι να προσπαθήσουν να χρησιμοποιήσουν το επιχείρημα του πολιτικού δόλου, της σκοπιμότητας προκειμένου να μην αρθεί η ασυλία. Αν δεν τα καταφέρουν όμως η διαδικασία θα περάσει στη βελγική δικαιοσύνη, θα συγκληθεί προδικαστικό συμβούλιο και εκεί θα κληθεί ο ευρωβουλευτής.