Διαδηλωτές στην Αλσατία υποδέχτηκαν τον Εμανουέλ Μακρόν με μια «συναυλία» με κατσαρόλες μετά την επικύρωση της μεταρρύθμισης του συνταξιοδοτικού συστήματος.

Το περιστατικό συνέβη στο χωριό Muttersholtz της Αλσατίας, ωστόσο το κλίμα δεν φαίνεται να τάραξε ιδιαίτερα τον Γάλλο Πρόεδρο, σύμφωνα με δηλώσεις του στους δημοσιογράφους που βρέθηκαν στο σημείο.

«Δεν είναι οι κατσαρόλες που θα κάνουν τη Γαλλία να προχωρήσει μπροστά», είπε, διαβεβαιώνοντας ότι «η πραγματικότητα ολόκληρης της χώρας δεν είναι μόνο αυτοί που κάνουν θόρυβο με τις κατσαρόλες ή που γκρινιάζουν».

Μεταξύ των διαδηλωτών, κάποιοι έφεραν πινακίδες που έγραφαν «Jupi, φύγε», μια νύξη στο παρατσούκλι «Δίας» (Jupiter) που δόθηκε στον πρόεδρο Μακρόν, ή ακόμα και «Οι 100 μέρες σου είναι χωρίς εμάς».

 «Δεν νομίζω ότι προσπαθούν να κάνουν διάλογο», αντέδρασε αργότερα ο ένοικος του Μεγάρου των Ηλυσίων. Σύμφωνα με τον ίδιο, «αν βρισκόμαστε σε μια κοινωνία όπου ακούμε μόνο ανθρώπους που θέλουν να κάνουν θόρυβο και οι οποίοι επιπλέον λένε “κάνω θόρυβο για να καλύψω τα λόγια”, τότε δεν θα βγούμε από αυτό».

Ο Μακρόν ισχυρίστηκε ότι δίνει σημασία σε ανθρώπους που θέλουν «να δώσουν λύσεις».