«Οι εχθροπραξίες στο Σουδάν συνεχίζονται», δήλωσε στα «Παραπολιτικά» 90,1 και την εκπομπή «Στον αέρα», με τη δημοσιογράφο Νίκη Λυμπεράκη, ο επίτιμος πρόξενος της Ελλάδας στο Σουδάν, Γεράσιμος Παγουλάτος.

Τόνισε, δε, πως στις περισσότερες περιοχές της πρωτεύουσας Χαρτούμ έχουν διακοπεί η ηλεκτροδότηση και η υδροδότηση, ενώ οι κάτοικοι παραμένουν κλεισμένοι στα σπίτια τους.

Επιπλέον, εξέφρασε φόβους ότι οι νεκροί είναι περισσότεροι από τον απολογισμό που δίνουν οι Αρχές της χώρας.

Τέλος, ανέφερε πως το Σουδάν είναι «πιο κοντά στη Δύση».



Oλόκληρη η συνέντευξη του κ. Παγουλάτου στα Παραπολιτικά 90,1

Γ.ΠΑΓΟΥΛΑΤΟΣ: Οι εχθροπραξίες συνεχίζονται για τέταρτη μέρα σήμερα. Το πρωί από τις 5 η ώρα ξεκίνησαν οι εχθροπραξίες με βομβαρδισμούς, με συμμετοχή των αρμάτων μάχης και λοιπά γιατί ο καθένας από τις αντιμαχόμενες ομάδες θέλουν να επικρατήσουν και να έχουν ισχυρή θέση αργότερα σε κάποιες διαπραγματεύσεις. Δυστυχώς τα νέα είναι πολύ δυσάρεστα.

Γ.ΠΑΓΟΥΛΑΤΟΣ: Σε όλα τα κινήματα που έχουν γίνει κατά διαστήματα στο Σουδάν το πρώτο πράγμα που γινόταν ήταν να κλείσουν τις τηλεπικοινωνίες και έτσι μαθαίναμε ότι κάτι γινότανε, ένα νέο κίνημα. Αυτή τη φορά όμως έχουν αφήσει τα τηλέφωνα ανοιχτά, λειτουργεί το ιντερνέτ όσο υπάρχει ηλεκτρισμός γιατί στις περισσότερες περιοχές του Χαρτούμ ο ηλεκτρισμός και η παροχή του νερού έχει διακοπεί.

Γ.ΠΑΓΟΥΛΑΤΟΣ: Όλοι οι Έλληνες μέχρι στιγμής είναι καλά στην υγεία τους, είναι όλοι κλεισμένοι στα σπίτια τους χωρίς καμία επαφή με τον έξω κόσμο γιατί είναι επικίνδυνα.

Γ.ΠΑΓΟΥΛΑΤΟΣ: Τα επίσημα νέα που κυκλοφορούν είναι ότι οι νεκροί έχουν φτάσει τους 80 και οι τραυματίες στους 1.800 αλλά πιστεύω ότι τα νούμερα δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα, είναι πολύ περισσότεροι γιατί μάχονται μανιωδώς. Οι 80 νεκροί δεν αντικατοπτρίζουν αυτό που συμβαίνει.

Γ.ΠΑΓΟΥΛΑΤΟΣ: Το Σουδάν είναι πιο κοντά στη Δύση αλλά και η Δύση κρατούσε μια απόσταση γιατί τους πίεζε πρώτα απ’ όλα να τελειώσουν το θέμα των εκλογών και να παραδώσουν την εξουσία στους πολιτικούς, αυτό που ήθελε ο λαός του Σουδάν.