Ο Έλον Μασκ μίλησε στο BBC, όπου μεταξύ άλλων αναφέρθηκε στη μέχρι τώρα εμπειρία του στο «τιμόνι» του Twitter.

«To να διοικείς το Twitter είναι μία αρκετά οδυνηρή διαδικασία», υποστήριξε ο Μασκ. Ο ίδιος δεν δίστασε μάλιστα να παραδεχθεί ότι θα πωλούσε την εταιρεία εάν έβρισκε το κατάλληλο άτομο.

Ερωτηθείς από δημοσιογράφο του BBC αν έχει μετανιώσει που αγόρασε το δημοφιλές μέσο κοινωνικής δικτύωσης, υποστήριξε ότι έχει αισθανθεί πολλές φορές αγχωμένος, αλλά δεν έχει βαρεθεί: «Δεν είναι βαρετά (σ.σ. διοικώντας το Twitter). Eίναι σαν το τρενάκι του λούνα παρκ. Τους τελευταίους μήνες ήταν πράγματι μια ιδιαίτερα αγχωτική κατάσταση», είπε, αλλά ξεκαθάρισε ότι εξακολουθεί να αισθάνεται πως έκανε το σωστό αγοράζοντας την εταιρεία.

Υπογράμμισε επίσης ότι, πλέον, το Twitter λειτουργεί καλά και ότι η επισκεψιμότητά του έχει αυξηθεί. Λόγω φόρτου εργασίας, όπως είπε, κάποιες φορές κοιμάται στο γραφείο, ενώ δήλωσε ότι έχει βρει έναν καναπέ σε μια βιβλιοθήκη, όπου «δεν πηγαίνει κανείς, για να ξεκουράζεται».

Σχολιάζοντας τα οικονομικά του Twitter, ο δισεκατομμυριούχος δήλωσε ότι η εταιρεία «βγάζει τώρα τα λεφτά της», καθώς οι περισσότεροι από τους διαφημιστές της έχουν επιστρέψει.

Σχετικά με τις περικοπές εργατικού δυναμικού στις οποίες προέβη από τότε που αγόρασε την εταιρεία -από 8.000 άτομα έχουν μείνει 1.500-, ο Μασκ ανέφερε ότι δεν ήταν εύκολη υπόθεση.

Υπενθυμίζεται ότι η περιουσία του αγγίζει σχεδόν τα 190 δισεκατομμύρια δολάρια, καθιστώντας τον τον δεύτερο πλουσιότερο άνθρωπο στον κόσμο, σύμφωνα με τη λίστα των δισεκατομμυριούχων του περιοδικού «Forbes».