Με καρδιαγγειακά προβλήματα εισήχθη στην εντατική του νοσοκομείου San Rafael στο Μιλάνο ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι, ηγέτης της Forza Italia και τρεις φορές πρωθυπουργός της Ιταλίας.

Σύμφωνα με την εφημερίδα «Il Corriere de la Sera», ο Μπερλουσκόνι υποφέρει από πνευμονικά και καρδιαγγειακά προβλήματα, σημειώνοντας πως ο 86χρονος επιχειρηματίας και πολιτικός πήγε στην κλινική αφού παρουσίασε αναπνευστικές δυσκολίες.

Η κατάστασή του είναι σταθερή και είναι συνδεδεμένος σε αναπνευστήρα, ενώ λαμβάνει θεραπεία με αντιβιοτικά. Ωστόσο, άλλα ιταλικά Μέσα Ενημέρωσης, όπως η La Repubblica, αναφέρουν την πνευμονία ως αιτία εισαγωγής.

Από την πλευρά του ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Εξωτερικών, Αντόνιο Ταγιάνι, αποκάλυψε ότι ο Μπερλουσκόνι έχει τις αισθήσεις του και μιλάει. Διαβεβαίωσε επίσης ότι ο λόγος εισαγωγής είναι «μια κακώς θεραπευμένη λοίμωξη».

Ο Πάολο Μπαρέλι, εκπρόσωπος της κοινοβουλευτικής ομάδας Forza Italia στη Βουλή των Αντιπροσώπων, επιβεβαίωσε αυτές τις πληροφορίες και σημείωσε ότι επικοινώνησε με την οικογένεια του 86χρονου πολιτικού, που βρίσκεται μαζί του στην κλινική.

Στο νοσοκομείο, μεταξύ των άλλων, βρίσκονται η μεγαλύτερη κόρη του Μπερλουσκόνι, Μαρίνα, ο αδελφός του Πάολο Μπερλουσκόνι και η σύντροφός του Ιταλού πρώην πρωθυπουργού, Μάρτα Φασίνα.

«Ο Σίλβιο είναι βράχος, η κατάστασή του είναι σταθερή. Θα τα καταφέρει και αυτή τη φορά», δήλωσε ο αδελφός του, Πάολο Μπερλουσκόνι.

Ευχές από την Τζόρτζια Μελόνι

Η Ιταλίδα πρωθυπουργός Τζόρτζια Μελόνι ευχήθηκε στον Μπερλουσκόνι να ξεπεράσει γρήγορα και αυτή την περιπέτεια της υγείας του και έγραψε στο Twitter «Forza Silvio» (κουράγιο, Σίλβιο).