Λευκός Οίκος, προέβη σε έκτακτη ανακοίνωση μετά τη σύλληψη του δημοσιογράφου της «Wall Street Journal», Εβάν Γκέρσκοβιτς, στη Ρωσία. Στην ανακοίνωση καλέι τους Αμερικανούς πολίτες να φύγουν αμέσως από τη Ρωσία.

«Ανησυχούμε βαθύτατα για τις αναφορές ότι ο Έβαν Γκέρσκοβιτς, ένας Αμερικανός πολίτης, έχει τεθεί υπό κράτηση στη Ρωσία» αναφέρει αρχικά η εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου, Καρίν Ζαν Πιερ, και συνεχίζει: «Χθες το βράδυ, αξιωματούχοι του Λευκού Οίκου και του Στέιτ Ντιπάρτμεντ μίλησαν με την εφημερίδα στην οποία εργάζεται ο κ. Γκέρσκοβιτς, τη Wall Street Journal. Η διοίκηση έχει επικοινωνήσει και με την οικογένειά του. Επιπλέον, το Στέιτ Ντιπάρτμεντ βρίσκεται σε άμεση επαφή με τη ρωσική κυβέρνηση γι' αυτό το θέμα και εργάζεται ενεργά για την εξασφάλιση προξενικής πρόσβασης στον κ. Γκέρσκοβιτς».

 Απαράδεκτη η στόχευση Αμερικανών πολιτών από τη ρωσική κυβέρνηση

Στη συνέχεια, ο Λευκός Οίκος χαρακτηρίζει «απαράδεκτη» τη στόχευση Αμερικανών πολιτών από τη ρωσική κυβέρνηση. «Καταδικάζουμε με τον πιο έντονο τρόπο την κράτηση του κ. Γκέρσκοβιτς. Καταδικάζουμε επίσης τη συνεχιζόμενη στόχευση και καταστολή των δημοσιογράφων από τη ρωσική κυβέρνηση, καθώς και την ελευθερία του Τύπου» αναφέρει η εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου, και καταλήγει: «Θέλω να επαναλάβω σθεναρά ότι οι Αμερικανοί πρέπει να λάβουν υπόψη την προειδοποίηση της κυβέρνησης των ΗΠΑ να μην ταξιδέψουν στη Ρωσία. Επίσης, οι πολίτες των ΗΠΑ που διαμένουν ή ταξιδεύουν στη Ρωσία θα πρέπει να αναχωρήσουν αμέσως, όπως συνεχίζει να συμβουλεύει το Στέιτ Ντιπάρτμεντ».