Στο δείπνο που παρέθεσε προς τιμήν του βασιλιά Καρόλου και της Καμίλα ο ομοσπονδιακός πρόεδρος Φρανκ-Βάλτερ Σταϊνμάιερ στο «Bellevue Palace» στο Βερολίνο την Τετάρτη (29/3), η βασιλική σύζυγος απέδωσε φόρο τιμής στη βασίλισσα Ελισάβετ και στη γιαγιά του συζύγου της, επιλέγοντας δύο από τα κοσμήματά τους.

camila-karolos__3_

Σύμφωνα με το tatler, η βασιλική σύζυγος φόρεσε ένα μαύρο φόρεμα με ασημένιες λεπτομέρειες του αγαπημένου της Βρετανού σχεδιαστή Μπρους Όλντφιλντ (Bruce Oldfield), το οποίο συνδύασε με εντυπωσιακά διαμαντένια σκουλαρίκια και βραχιόλι.

Το περιδέραιο, όπως μεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων επικαλούμενο τα βρετανικά ΜΜΕ, ήταν δώρο γάμου στη βασίλισσα Ελισάβετ το 1947, ενώ το διαμαντένιο διάδημα «Greville» ήταν το αγαπημένο της βασιλομήτωρος. Δημιουργήθηκε για τη Μάργκαρετ Γκρεβίλ (Margaret Greville), τη Βρετανίδα φιλάνθρωπο που έζησε στις αρχές του 20ού αιώνα.

vasilomitir

 

Αυτή είναι η πρώτη επίσημη επίσκεψη του βασιλικού ζευγαριού εκτός Ηνωμένου Βασιλείου από τότε που ο βασιλιάς Κάρολος ανέβηκε στον θρόνο και η μοναδική μέχρι τη στέψη στις 6 Μαΐου στο Λονδίνο.