Δεν έχουν τέλος οι εμπρηστικές και προκλητικές δηλώσεις Τούρκων αξιωματούχων εναντίον της χώρας μας.

«Χιλιάδες Έλληνες στρατιώτες κατέλαβαν τουρκικό έδαφος. Χιλιάδες στρατιώτες, βαρύς οπλισμός και τεθωρακισμένα οχήματα έχουν αναπτυχθεί στα νησιά μας». Αυτό υποστηρίζει προκλητικά αυτή τη φορά, ο πρώην γενικός γραμματέας του τουρκικού υπουργείου Άμυνας, και απόστρατος αξιωματικός Ουμίτ Γιαλίμ, κορυφαίος εκφραστής του τουρκικού αναθεωρητισμού.

Ειδικότερα, με ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ο Γιαλίμ επανέρχεται στο αφήγημά του για κατάληψη νησιών από την Ελλάδα, που, σύμφωνα όσα ισχυρίζεται, - ανήκουν στην Τουρκία. Μάλιστα, με έμμεσο τρόπο στρέφει τα βέλη του κατά της κυβέρνησης Ερντογάν, κατηγορώντας την πως από το 2004 και μετά επέτρεψε την χώρα μας να καταλάβει… 14 νησιά και νησίδες!

«Ίδρυσαν 14 στρατιωτικές βάσεις στα κατεχόμενα νησιά μας. Χιλιάδες Έλληνες στρατιώτες κατέλαβαν το τουρκικό έδαφος. Χιλιάδες στρατιώτες, βαρύς οπλισμός και τεθωρακισμένα οχήματα έχουν αναπτυχθεί στα νησιά μας» σημειώνει, ζητώντας την παρέμβαση της Άγκυρας, προκειμένου οι «ελληνικές στρατιωτικές βάσεις να κλείσουν αμέσως».

Μάλιστα, η ανάρτηση συνοδεύεται από φωτογραφίες που δείχνει ελληνικά στρατιωτικά φυλάκια στα νησιά, καθώς και χάρτες που παρουσιάζουν νησιά, νησίδες και βραχονησίδες που -όπως ισχυρίζεται- ανήκουν στην Τουρκία, αλλά έχει καταλάβει στρατιωτικά η χώρα μας. Ανάμεσα στα νησιά αυτά, το Αγαθονήσι, το Φαρμακονήσι, οι Οινούσσες, η Θύμαινα, η Καλόλιμνος, η Ψέριμος, η Κίναρος, η Γαύδος κ.ά.

«Υπάρχουν 14 ελληνικές στρατιωτικές βάσεις σε αυτά τα νησιά, συμπεριλαμβανομένων 8 ελληνικών χερσαίων βάσεων, 4 ελληνικών ναυτικών βάσεων και 2 ελληνικών βάσεων ελικοπτέρων», σημειώνει με εμπρηστικό τρόπο.

Να σημειωθεί, άλλωστε, πως δεν είναι πρώτη φορά που ο πρώην γενικός γραμματέας του τουρκικού υπουργείου Άμυνας, (που είναι και κεμαλιστής) κατηγορεί την Ελλάδα για υποτιθέμενη κατάληψη νησιών στο Αιγαίο. Το 2020, σε συμπόσιο που είχε πραγματοποιηθεί στην Κωνσταντινούπολη -με θέμα την τουρκική υφαλοκρηπίδα- είχε υποστηρίξει προκλητικά πως: «Όπως η Αρμενία κατέλαβε στρατιωτικά το Ναγκόρνο Καραμπάχ, έτσι και η Ελλάδα κατέλαβε 17 νησιά μας στο Αιγαίο Πέλαγος».