Νέα σενάρια για την υγεία του Ρώσου προέδρου, Βλαντιμίρ Πούτιν εμφανίζονται στα διεθνή μμε τις τελευταίες ώρες, αφού κατά την επίσκεψή του στην Κριμαία για τη συμπλήρωση των εννέα ετών από την προσάρτηση της χερσονήσου στη Ρωσική Ομοσπονδία το 2014, φάνηκε να κουτσαίνει την ώρα που περπατούσε.

Βίντεο κάνουν, από σήμερα το μεσημέρι, το γύρο του Διαδικτύου μετά την απροσδόκητη εμφάνιση του 71χρονου Ρώσου προέδρου στην Κριμαία, τα οποία έγιναν η αιτία για να σχολιαστεί εκ νέου το ζήτημα της υγείας του, αφού στο σημείο όπου ο Πούτιν φαίνεται να περπατάει στους δρόμους της Σεβαστούπολης συνοδευόμενος από Ρώσους αξιωματούχους, είναι εμφανές πως κάποιο πρόβλημα ταλαιπωρεί το πόδι του.

Σημειώνεται πως η επίσκεψη έγινε μόλις μία μέρα μετά το ένταλμα σύλληψης που εκδόθηκε σε βάρος του από το Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο της Χάγης. H Ρωσία εξάλλου από την πρώτη στιγμή έχει εκφράσει όχι μόνο την αποδοκιμασία της, αλλά και την περιφρόνησή της για την απόφαση του Διεθνούς Ποινικού Δικαστηρίου της Χάγης. Μάλιστα, δεν αποκλείεται η σημερινή εμφάνιση-έκπληξη του Πούτιν να ήταν μία κίνηση εκδήλωσης της αδιαφορίας του για τις κατηγορίες ειδικότερα, και της απαξίωσης ως προς τις αποφάσισεις που εκδίδει το ΔΠΔ ευρύτερα.

Από το ΔΠΔ κατηγορήθηκε και επίσημα ως «υπεύθυνος για τη διάπραξη εγκλημάτων πολέμου στην Ουκρανία» ενώ στη συνέχεια εκδόθηκε ένταλμα σύλληψης σε βάρος του.