Μπαρουτοκαπνισμένος επιχειρηματίας της Σίλικον Βάλεϊ στον τομέα της τεχνολογίας, άρα πάμπλουτος και... αποσυρμένος, ονόματι Στιβ Κιρς, ετών 64, έκανε ανάρτηση στο twitter τις προάλλες κατά την οποία περιέγραψε πως προσέφερε υποθετικά 100.000 δολάρια σε μία γυναίκα που καθόταν δίπλα του στο αεροπλάνο για να βγάλει τη μάσκα της, ενώ μίλησε και για τον διάλογό τους, κατά τον οποίο, όπως ισχυρίστηκε, της «εξήγησε» πως οι μάσκες δεν λειτουργούν. 

«Επιβιβάζομαι σε πτήση της Delta αυτήν τη στιγμή», έγραψε στην πρώτη ανάρτησή του, η οποία έχει προβληθεί περισσότερες από 32 εκατομμύρια φορές.

«Το άτομο που κάθεται δίπλα μου στην πρώτη θέση αρνήθηκε 100.000 δολάρια για να βγάλει τη μάσκα του για όλη την πτήση. Χωρίς πλάκα. Αυτό έγινε αφού της εξήγησα ότι δεν δουλεύουν. Εργάζεται για μία φαρμακευτική εταιρεία».

Η «New York Post» αναφέρει πως ο Κιρς, εξηγώντας το πλαίσιο της συζήτησής του με την επιβάτιδα με τη μάσκα, ανέφερε πως έλαβε χώρα σε μια πτήση 4,5 ωρών από το Σαν Φρανσίσκο στο Ντιτρόιτ. «Ήταν μια εγκάρδια συζήτηση», επέμεινε ο πλούσιος επιχειρηματίας, προσθέτοντας ότι δεν είναι «ποτέ αντιπαθητικός και επιθετικός» όταν μιλάει με ανθρώπους που φοράνε μάσκα.

Σύμφωνα με τον Κιρς, η γυναίκα, η οποία, όπως είπε, ήταν γύρω στα 60, ήταν στην πραγματικότητα εκείνη που ξεκίνησε τη συζήτηση. «Τη ρώτησα γιατί φορούσε μάσκα», εξήγησε. «Είπε ότι πήγαινε να δει την κόρη της και ήθελε να προστατευτεί από τον κορονοϊό».

Ο μεγιστάνας ισχυρίστηκε ότι στη συνέχεια έκανε την «υποθετική» προσφορά των 100.000 δολαρίων για να «αμφισβητήσω την πίστη της» ότι οι μάσκες αποτελούσαν αποτελεσματική μορφή προστασίας από τον ιό. Η γυναίκα είπε ότι θα απέρριπτε το χρηματικό ποσό, με τον Κιρς να υποστηρίζει ότι αυτό «αναδεικνύει την τρέλα που έχουν μερικοί άνθρωποι».

«Πιστεύει ότι (η μάσκα) λειτουργεί», εξήγησε εκνευρισμένος ο μεγιστάνας της τεχνολογίας. «Ήθελα απλώς να καταλάβω πώς οι άνθρωποι πιστεύουν αυτό το πράγμα», προσέθεσε. Παρά την έντονη διαφωνία του με τη γυναίκα, ο Κιρς την περιέγραψε ως «σούπερ καλή» και είπε ότι η συνάντησή τους παρέμενε πάντα φιλική.