Προβάδισμα στον Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου έναντι στου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν δείχνουν δύο νέες δημοσκοπήσεις, εν όψει των προεδρικών εκλογών στην Τουρκία.

Σύμφωνα με με την εταιρεία Europol η διαφορά μεταξύ Κιλιτσντάρογλου και Ερντογάν είναι τεράστια, καθώς ο υποψήφιος της συμμαχίας της αντιπολίτευσης λαμβάνει 57% και της κυβερνητικής συμμαχίας 43%.

Την ίδια ώρα η μέτρηση της εταιρείας ΜΑΚ παρουσιάζει τον Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου να προηγείται με 5%. Στην ίδια έρευνα όμως το 8% φέρεται να είναι αναποφάσιστο. Μόνο που οι περισσότεροι αναποφάσιστοι στηρίζουν το φιλοκουρδικό κόμμα ΗDP, σύμφωνα με την ανταποκρίτρια του ΑΝΤ1 στην Τουρκία, Άννα Ανδρέου.

Φαίνεται ότι καθοριστική θα είναι η συνάντηση που θα έχει το Σάββατο ο Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου με το φιλοκουρδικό κόμμα από το οποίο θα ζητήσει στήριξη.

Από την άλλη η κυβερνητική συμμαχία παρότι όλες αυτές οι δημοσκοπήσεις δίνουν βέβαια νίκη στον Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου, αμφισβητεί τα αποτελέσματά της λέγοντας ότι έχει τις δικές της δημοσκοπήσεις. Όπως δήλωσε αξιωματούχος του κυβερνώντος κόμματος ο Τούρκος Πρόεδρος έχει στο γραφείο του δημοσκόπηση που δείχνει το ποσοστό του να είναι 53%, το ΑΚ Κόμμα στο 41% και τη Λαϊκή Συμμαχία στο 51%.