Μετά τις έντονες αντιδράσεις στα social media για την απόλυσή του, ο Γκάρι Λίνεκερ και το BBC τα βρήκαν και ο παλαίμαχος ποδοσφαιριστής- παρουσιαστής της πιο επιτυχημένης αθλητικής εκπομπής στην αγγλική τηλεόραση επιστρέφει στην παρουσίαση του «Match of the Day» με τον Ίαν Ράιτ και τον Αλαν Σίρερ.

Ο Γενικός Διευθυντής του BBC Τιμ Ντέιβι δήλωσε: «Ο Γκάρι είναι ένα πολύτιμο κομμάτι του BBC και ξέρω πόσα πολλά σημαίνει το BBC για τον Γκάρι και ανυπομονώ να παρουσιάσει την κάλυψή μας για τους αγώνες της Premier League το ερχόμενο Σαββατοκύριακο». Σε δήλωσή του, ο Ντέιβι ανακοινώνει επίσης ότι το BBC θα ξεκινήσει μια ανεξάρτητη επανεξέταση των κατευθυντήριων γραμμών του για τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, με ιδιαίτερη έμφαση στους ελεύθερους επαγγελματίες εκτός ειδήσεων και επίκαιρων θεμάτων, όπως ο Λίνεκερ.

Οι τρέχουσες οδηγίες του BBC για τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης θα παραμείνουν σε ισχύ, ενώ οι εργασίες θα ολοκληρωθούν και θα ανακοινωθεί σύντομα ποιος θα διενεργήσει την επανεξέταση, προσθέτει ο Ντέιβι.

«Χαίρομαι»

Σχετική δήλωση έκανε και ο Γκάρι Λίνεκερ: «Χαίρομαι που βρήκαμε μια λύση προς τα εμπρός. Υποστηρίζω αυτή την ανεξάρτητη επανεξέταση και ανυπομονώ να επιστρέψω στον αέρα». Στη συνέχεια, ο ίδιος, τόνισε, μεταξύ άλλων: «Μετά από μερικές σουρεαλιστικές ημέρες, είμαι ευτυχής που βρήκαμε τρόπο να το ξεπεράσουμε. Θέλω να σας ευχαριστήσω όλους για την απίστευτη υποστήριξη, ιδιαίτερα τους συναδέλφους μου στο BBC Sport, για την αξιοσημείωτη επίδειξη αλληλεγγύης. Το ποδόσφαιρο είναι ένα ομαδικό παιχνίδι, αλλά η υποστήριξή τους ήταν συγκλονιστική».

«Παρουσιάζω αθλητικές εκπομπές στο BBC εδώ και σχεδόν 3 δεκαετίες και είμαι απροσμέτρητα υπερήφανος που εργάζομαι με τον καλύτερο και δικαιότερο ραδιοτηλεοπτικό φορέα στον κόσμο. Ανυπομονώ να επιστρέψω στην καρέκλα μου το Σάββατο. Μια τελευταία σκέψη: όσο δύσκολες και αν ήταν οι τελευταίες ημέρες, απλά δεν συγκρίνονται με το να πρέπει να εγκαταλείψεις το σπίτι σου από διώξεις ή πόλεμο για να αναζητήσεις καταφύγιο σε μια χώρα μακριά. Είναι συγκινητικό να βλέπεις την ενσυναίσθηση που δείχνουν τόσοι πολλοί από εσάς για τη δύσκολη θέση τους. Παραμένουμε μια χώρα κυρίως ανεκτικών, φιλόξενων και γενναιόδωρων ανθρώπων. Σας ευχαριστούμε», συμπλήρωσε ο Γκάρι Λίνεκερ.