Απίθανα πράγματα στις ΗΠΑ, με αγριόγατα σερβάλ να υποβάλλεται σε έλεγχο και να βγαίνει θετική σε χρήση... κοκαΐνης! Αυτό, μάλιστα, έρχεται ενώ η προβολή της ταινίας «Cocaine bear», που αφορά σε μια αρκούδα που την έχει... ακούσει, παίζεται στους κινηματογράφους. Αυτό έκανε τους χρήστες των social media, ιδίως του twitter, να ξεσαλώσουν. 



Η αγριόγατα σερβάλ Αμιρί δραπέτευσε από το αυτοκίνητο του ιδιοκτήτη της στην περιοχή Όκλεϊ του Οχάιο. Ήταν κατά τη διάρκεια αστυνομικού ελέγχου τον Ιανουάριο, όταν σημειώθηκε το περιστατικό.

Λίγο αργότερα, το Hamilton County Dog Wardens δέχτηκε ένα τηλεφώνημα για ένα ζώο που πίστευαν ότι πρόκειται για λεοπάρδαλη και εντοπίστηκε να έχει σκαρφαλώσει σε δέντρο.

Η Αμιρί υπήρξε όντως αγριόγατα και χρειάστηκαν πολλές προσπάθειες ώστε να την πιάσουν και να την μεταφέρουν σε καταφύγιο. Πρώτα επιβεβαίωσαν ότι είναι σερβάλ και έπειτα της έκαναν ιατρικές εξετάσεις. Τα αποτελέσματα ήταν σοκαριστικά, αφού βρέθηκε να έχει καταναλώσει κοκαΐνη



«Δεν γνωρίζουμε πώς βρέθηκε η κοκαΐνη στον οργανισμό του ζώου», ανέφερε υπεύθυνος του κέντρου φροντίδας, για να συμπληρώσει «δεν μπορούμε να καταλάβουμε αν καταναλώθηκε κατά τύχη ή έπειτα από πειραματισμό κάποιου ανθρώπου».

Η Αμιρί αναρρώνει πλέον στον Ζωολογικό και Βοτανικό κήπο του Σινσινάτι, μέχρι να αποφασιστεί ο επόμενος σταθμός της.

Ενώ η κατοχή γατών σερβάλ θεωρείται παράνομη στο Οχάιο, ο ιδιοκτήτης του ζώου δεν θα αντιμετωπίσει κατηγορίες. Σύμφωνα με τα σχετικά δημοσιεύματα συνεργάζεται με τις Αρχές.

«Ο ιδιοκτήτης ήταν συνεργάσιμος και πλήρωσε για τη φροντίδα μέχρι να οριστικοποιηθούν οι απαραίτητες μεταβιβάσεις ιδιοκτησίας. Τότε και δημοσιοποιήθηκε η ιστορία» σημείωσε το Cincinnati Animal Care σε ανάρτησή του στο Facebook.