«Μαύρη ημέρα» για το Λάγκος της Νιγηρίας μετά το τραγικό σιδηροδρομικό δυστύχημα που σημειώθηκε στην περιοχή Ikeja και είχε ως αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους -μέχρι στιγμής- έξι άνθρωποι και δεκάδες άλλοι να τραυματιστούν.

Το δυστύχημα σημειώθηκε στη στάση του λεωφορείου PWD, στην περιοχή Ikeja της πολιτείας το πρωί της Πέμπτης (09/03), με τις αρχές να επιβεβαιώνουν πως έξι άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και περισσότεροι από 82 τραυματίστηκαν και μεταφέρθηκαν εσπευσμένα στο Lagos State University Teaching Hospital (LASUTH) στην Ikeja.

Ο κυβερνήτης Babajide Sanwo-Olu, ο οποίος επισκέφθηκε το νοσοκομείο, είπε ότι δύο άτομα έχασαν τη ζωή τους στον τόπο του ατυχήματος και τέσσερα στο νοσοκομείο.

nigiria__2_
nigiria__1_

Ο εκπρόσωπος της Αρχής Διαχείρισης Κυκλοφορίας της Πολιτείας του Λάγος (LASTMA), Adebayo Taofiq είπε ότι αν και το λεωφορείο που ενεπλάκη στο δυστύχημα είναι το ίδιο με τα κανονικά λεωφορεία BRT στην πολιτεία, το λεωφορείο ήταν λεωφορείο προσωπικού της κυβέρνησης της Πολιτείας του Λάγκος.

«Το λεωφορείο του προσωπικού της πολιτειακής κυβέρνησης προσπαθούσε να διασχίσει τη σιδηροδρομική διάβαση PWD/Sogunle, την ώρα που το τρένο που ερχόταν στο Λάγκος από την Abeokuta», πρόσθεσε εκπρόσωπος της Κρατικής Υπηρεσίας Διαχείρισης Έκτακτης Ανάγκης του Λάγκος (LASEMA), Nosa Okunbor.