Τη γενική εκτίμηση πως η βασιλική οικογένεια του Ηνωμένου Βασιλείου έχει μια εξαιρετική σχέση με τον χώρο του θεάματος, η οποία μάλιστα επί των ημερών του Καρόλου γίνεται ακόμα πιο στενή, έρχεται να επιβεβαιώσει η παρουσία της βασιλικής συζύγου Καμίλα σε επεισόδιο του «Antique Roadshow».

Σύμφωνα με όσα ανακοινώθηκαν, το επεισόδιο του τηλεοπτικού προγράμματος, που έχει μακρά πορεία στη βρετανική τηλεόραση, γυρίστηκε στο Eden Project, που αποτελεί πόλο έλξης επισκεπτών στην Κορνουάλη.

Υπενθυμίζεται ότι η Καμίλα μέχρι πρότινος έφερε τον τίτλο της δούκισσας της Κορνουάλης, ενώ έχει στηρίξει ιδιαίτερα το Eden Project αλλά και το Big Lunch, μια φιλανθρωπική οργάνωση με έδρα -στην ουσία- το Eden Project, η οποία φέρνει τους ντόπιους κοντά μέσω της διοργάνωσης μεγάλων, συλλογικών γευμάτων.

Στο πρόγραμμα το οποίο «τρέχει» από το 1979 στο BBC, εκτιμητές αντικών συναντούν ιδιοκτήτες σπάνιων αντικειμένων από όλο το Ηνωμένο Βασίλειο, κάνουν εκτιμήσεις για την αξία τους και παρουσιάζουν την ιστορία τους, αλλά και άλλα ενδιαφέροντα στοιχεία για τα αντικείμενα-αντίκες. Η βασιλική σύζυγος θα παρουσιάσει προς εκτίμηση δύο προσωπικά της αντικείμενα, μια σπάνια ταμπακιέρα φιλοτεχνημένη εξ ολοκλήρου από ασήμι Κορνουάλης (σύμφωνα με όσα αναφέρουν τα βρετανικά Μέσα, οι ειδικοί της εκπομπής δεν έχουν δει ποτέ κάποιο αντίστοιχο τεχνούργημα), η οποία και αποτελεί κομμάτι της Βασιλικής Συλλογής, και ένα αντίγραφο του ποιήματος «Ελεγεία γραμμένη σε ένα εξοχικό κοιμητήριο», του Τόμας Γκρέι. Σχετικά με το ποίημα, η Καμίλα υποστήριξε ότι της τράβηξε το ενδιαφέρον το συγκεκριμένο αντίγραφο εξαιτίας της βιβλιοδεσίας του, η οποία έγινε το 1899 από το Σωματείο Βιβλιοδετριών.

Στο Νο1 της λίστας του Independent

Στην κορυφή της λίστας του Independent με τις πιο επιδραστικές γυναίκες του 2023 βρίσκεται η βασιλική σύζυγος Καμίλα. Η λίστα που δημοσιεύθηκε χθες, επ’ αφορμή της Παγκόσμιας Ημέρας της Γυναίκας, περιλαμβάνει γυναίκες που ξεχώρισαν και καθόρισαν σε μεγάλο βαθμό τις εξελίξεις στο πεδίο τους, είτε αυτό είναι πολιτική είτε πολιτισμός, σπορ, επιχειρήσεις, σόσιαλ μίντια, υγεία, περιβάλλον. Η 75χρονη Καμίλα παίρνει την πρώτη θέση, γιατί, όπως τονίζει η συντακτική ομάδα του ιστορικού βρετανικού μέσου, αποτελεί απόδειξη ότι οι γυναίκες ανεξαρτήτως ηλικίας μπορούν να επιτύχουν και να προσφέρουν, ξεπερνώντας όλες τις αντιξοότητες.

Δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ