Την ώρα που η Άνγκελα Μέρκελ ζει την καθημερινότητά της ως πολίτης αγνοώντας τις αναφορές για την εμφάνισή της, το γερμανικό δίκτυο RTL ετοιμάζεται να προβάλει μία αστυνομική ταινία με την τέως καγκελάριο της Γερμανίας να καλείται να... εξιχνιάσει ένα έγκλημα.

Με τίτλο Miss Merkel - A Uckermark crime thriller, η ταινία θα προβληθεί στις 21 Μαρτίου. Με βάση το σενάριο, η "Άνγκελα Μέρκελ" μετακομίζει από το Βερολίνο σε μια μικρή πόλη στο Ούκερμακ για να απολαύσει με ηρεμία την συνταξιοδότησή της μαζί με το σύζυγό της και τον... σκύλο της Πούτιν. Όχι για πολύ. Ξαφνικά, η καθημερινότητά της ανατρέπεται.

Ένας κάτοικος της περιοχής βρέθηκε δηλητηριασμένος σε ένα κελί του κάστρου της πόλης και η Άνγκελα Μέρκελ αποφασίζει να αναλάβει το ρόλο της... Μις Μάρπλ, την ηρωίδα των αστυνομικών μυθιστορημάτων της Αγκάθα Κρίστι...

Τον ρόλο της τηλεοπτικής Μέρκελ υποδύεται η 69χρονη ηθοποιός Καταρίνα Τάλμπαχ, η οποία δήλωσε πως η πρωταγωνίστρια είναι ένας συνδυασμός μιας τέως Καγκελαρίου και μίας συνταξιούχου που μετατρέπεται σε «Μις Μαρπλ».

Η ταινία βασίζεται στα επιτυχημένα βιβλία του Ντέιβιντ Σάφιερ.