Κυπριακή offshore εταιρεία, με την προσωνυμία Ermira Consultants, φέρεται να βρίσκεται πίσω από τον Βλαντίμιρ Πούτιν και το οικογενειακό περιβάλλον του.  

Ο ιστότοπος «Proekt» έκανε έρευνα σε ό,τι αφορά το «αφήγημα για το πώς οι υποτελείς του Βλαντίμιρ Πούτιν εξασφάλισαν βασιλική ζωή για την Αλίνα Καμπάεβα, τη φερόμενη ως σύντροφο του Πούτιν, και τα παιδιά της, ενώ οι μυστικές υπηρεσίες έκρυβαν την ύπαρξη αυτής της οικογένειας από ολόκληρη τη χώρα». 

Κατά τον ιστότοπο, ο Πούτιν έβγαζε χρήματα και από τις πωλήσεις της βότκας «Putinka». Σύμφωνα με το αφήγημα των δημοσιογράφων τού εν λόγω ιστότοπου, τη μάρκα της βότκας επινόησε η εταιρεία «Vineksim». Ο ιδιοκτήτης της, σύμφωνα με το συνομιλητή του «Proekt», είχε ζητήσει από τον επιχειρηματία και φίλο του Προέδρου της Ρωσίας, Αρκάντι Ρότενμπεργκ, την άδεια να κάνει χρήση του επιθέτου του στην επωνυμία της βότκας.

Εκείνος συμφώνησε και τα δικαιώματα του εμπορικού σήματος αρχικά περιήλθαν στην εταιρεία «Promibex» και ύστερα από 10 χρόνια στην εταιρεία «Rial-invest», που ήταν θυγατρική της.

Το 2021 η επωνυμία πήγε στην εταιρεία «Baikal-invest», μια εταιρεία με αδιαφανή δομή, όπως γράφουν οι δημοσιογράφοι.

Όπως δηλώθηκε στο «Proekt», ακόμα και τη δεκαετία του 2000 τα δίκτυα διανομής που ήθελαν να εμπορευθούν τη βότκα «Putinka» πήγαιναν στον Ρότενμπεργκ «τσάντες γεμάτες με μετρητά, ως πληρωμή για την άδεια να πουλούν τη βότκα με το όνομα του προέδρου» ενώ μέρος αυτών των χρημάτων «προοριζόταν πάντα για τον Πούτιν».

Σύμφωνα με τα στοιχεία των δημοσιογράφων, από το 2014 έως το 2019, από την παραγωγή, τα δικαιώματα και τις πωλήσεις ποτών με την επωνυμία «Putinka» θα μπορούσαν να έχουν υπάρξει κέρδη έως 500 εκατομμύρια δολάρια.

Εκτός των άλλων, ισχυρίζεται το δημοσίευμα του «Proekt», η Ermira το 2009 κατείχε το 24% των μετοχών του «Εθνικού ομίλου media», αλλά αργότερα το ποσοστό αυτό μειώθηκε.

Η εταιρεία Ermira, αναφέρεται στην έρευνα, συμμετείχε στην κατασκευή του ανακτόρου του Πούτιν στο Γκελεντζίκ. Επίσης, σύμφωνα με τα στοιχεία της έρευνας, μέσω της εταιρείας που κάλυπτε τις προσωπικές ανάγκες του Πούτιν και του περιβάλλοντός του αγοράστηκαν ένα διαμέρισμα 120 τ.μ. στη Μόσχα, δύο επαύλεις στον οικισμό Ούσοβο Πλιους στη Μόσχα καθώς και τρία διαμερίσματα και ένα πολυτελές διώροφο ρετιρέ στο Σότσι, 2.600 τ.μ., το οποίο βρίσκεται στο συγκρότημα «Καρολιόφσκι παρκ» (Πάρκο των βασιλέων) και το 2021 αναγνωρίστηκε ως το μεγαλύτερο διαμέρισμα στη Ρωσία. Σύμφωνα με την έρευνα, το ρετιρέ αυτό αγοράσθηκε από τον Όλεγκ Ρουντνόφ το 2011, έναντι 90.000.000 ρουβλίων, σε τιμή, δηλαδή, πέντε φορές χαμηλότερη της πραγματικής.