Κατά τη διάρκεια πτήσης της EasyJet, ο πιλότος έκανε στροφή 360 μοιρών με σκοπό να μπορέσουν όλοι οι επιβάτες να παρακολουθήσουν το Βόρειο Σέλας, την στιγμή που το αεροπλάνο βρισκόταν πάνω από το βόρειο άκρο του Ηνωμένου Βασιλείου.

Πιο αναλυτικά, το βράδυ της Δευτέρας, οι επιβάτες στην πτήση U21806 από το Ρέικιαβικ της Ισλανδίας προς το αεροδρόμιο του Μάντσεστερ είχαν την ευκαιρία να δουν και να απαθανατίσουν αυτό το εντυπωσιακό ουράνιο θέαμα, αφού ο πιλότος αποφάσισε να εκτελέσει μια κυκλική στροφή.

Η ελεγχόμενη παράκαμψη στα δυτικά των Νήσων Φερόε διήρκεσε κάτι λιγότερο από 10 λεπτά και συνέβη λίγο μετά τις 8.30μ.μ., ενώ το Airbus A320 πετούσε στα 11.000 μέτρα και με περίπου 500 μίλια/ώρα, σύμφωνα με την παρακολούθηση πτήσης Ιστοσελίδα FlightRadar24.com.

«Είμαστε ικανοποιημένοι που ο πιλότος στην πτήση μας από το Ρέικιαβικ στο Μάντσεστερ χθες το βράδυ ήταν σε θέση να εκτελέσει έναν ελεγχόμενο ελιγμό προκειμένου να επιτρέψει στους επιβάτες να παρακολουθήσουν μια εκπληκτική εικόνα από τα μεγαλύτερα αξιοθέατα της φύσης, το Aurora Borealis», δήλωσε στο πρακτορείο ειδήσεων PA εκπρόσωπος της EasyJet.

Οι φωτογραφίες που τράβηξαν οι επιβάτες της EasyJet έχουν κοινοποιηθεί ευρέως στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, απεικονίζοντας τις αποχρώσεις του πράσινου και του ροζ φωτισμού στον νυχτερινό ουρανό.

Δείτε τις εντυπωσιακές εικόνες από το Βόρειο Σέλας

northern-lights-3_jpg
northern-lights-4_jpg
northern-lights-1_jpg_2
northern-lights-2_jpg_2