Ξεκίνησαν ξανά οι πτήσεις με προορισμό το αεροδρόμιο Πούλκοβα της Αγίας Πετρούπολης, σύμφωνα με το πρακτορείο Ria.

Υπενθυμίζεται ότι νωρίτερα, η δημοτική αρχή ανακοίνωσε την αναστολή τους, μέχρι νεωτέρας, καθώς στην περιοχή είχε εντοπιστεί ιπτάμενο αντικείμενο, αγνώστου ταυτότητας, πιθανόν τηλεκατευθυνόμενο μη επανδρωμένο αεροσκάφος.

Συγκεκριμένα, ο δήμος της Αγίας Πετρούπολης, της δεύτερης μεγαλύτερης πόλης της Ρωσίας, είχε ανακοινώσει μέσω Telegram πως όλες οι πτήσεις ανεστάλησαν ως τουλάχιστον τις 12:00 (τοπική ώρα• 11:00 ώρα Ελλάδας).

Πάντως, ο λόγος της απόφασης δεν διευκρινίστηκε.

Το ρωσικό κρατικό πρακτορείο ειδήσεων TASS μετέδωσε πως ο εναέριος χώρος σε ακτίνα 200 χιλιομέτρων από το αεροδρόμιο Πούλκοβα θα παρέμενε κλειστός ως τις 13:20 (12:20), επικαλούμενο πηγή που δεν κατονόμασε.


Απογειώθηκαν καταδιωκτικά για αναγνώριση ή και αναχαίτιση

Σύμφωνα με δημοσίευμα του ρωσικού ειδησεογραφικού ιστότοπου Baza, που το πρακτορείο ειδήσεων Reuters δεν ήταν σε θέση να επιβεβαιώσει, ιπτάμενο αντικείμενο «άγνωστης ταυτότητας» βρισκόταν στην περιοχή και απογειώθηκαν εσπευσμένα καταδιωκτικά για αναγνώριση ή και αναχαίτιση.

Την ίδια πληροφορία μετέδωσε και το πρακτορείο ειδήσεων RIA.

Μεταξύ άλλων, πέντε πτήσεις που είχαν αναχωρήσει από τη Μόσχα για την Αγία Πετρούπολη έκαναν αναστροφή και επέστρεφαν στην πρωτεύουσα στις 11:00 (τοπική ώρα• στις 10:00 ώρα Ελλάδας), αφού αρχικά έκαναν κύκλους, σύμφωνα με δεδομένα που αναρτήθηκαν στον εξειδικευμένο ιστότοπο FlightRadar24.