Με τεράστιες ελλείψεις σε λαχανικά και φρούτα, και ιδιαίτερα στις ντομάτες, είναι αντιμέτωποι οι καταναλωτές στη Μεγάλη Βρετανία, με αποτέλεσμα τα μεγάλα σούπερ μάρκετ να αναγκαστούν να επιβάλουν δελτίο!

Οι Βρετανοί θα πρέπει πλέον ανάλογα με το σουπερμάρκετ της προτίμησής τους να πάρουν μάξιμουμ μέχρι τρεις συσκευασίες (από το κάθε είδος) από ντομάτες, μαρούλια, αγγούρια, πιπεριές, μπρόκολα, κουνουπίδια και σμέουρα. Τα βρετανικά μέσα και τα σουπερμάρκετ ρίχνουν κυρίως το φταίξιμο για την κατάσταση αυτή στον… καιρό στη Βόρεια Αφρική και τη Μεσόγειο από όπου προμηθεύονται τα προϊόντα τους. Βέβαια, άλλοι αναλυτές επιμένουν ότι σημαντικό ρόλο παίζει επίσης η ενεργειακή κρίση, αλλά και η αναταραχή που παρατηρείται στις εφοδιαστικές αλυσίδες της Βρετανίας μετά το Brexit.

Σύμφωνα με δημοσιεύματα, το χειμώνα, το Ηνωμένο Βασίλειο εισάγει περίπου το 90% των λαχανικών και των φρούτων του, όμως το καλοκαίρι είναι σχεδόν αύταρκες. Με αυτό το σκεπτικό, υπάρχουν εκτιμήσεις ότι οι ελλείψεις δεν θα κρατήσουν πολύ.

Δημοσιεύτηκε στην ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ στις 23/2