Συναγερμός σήμανε το πρωί της Τετάρτης στο Λονδίνο, με την Σκότλαντ Γιαρντ να αποκλείει την περιοχή που βρίσκεται η πρεσβεία των ΗΠΑ και να εκκενώνει το κτίριο.

Ήδη στο σημείο έχει φτάσει αστυνομία και πυροσβεστική.

Άτομα που είναι μέσα στο κτίριο ανέφεραν σε αναρτήσεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ότι σήμανε συναγερμός λόγω «περιστατικού σε εξέλιξη», ενώ βρετανικά ΜΜΕ αναφέρουν ότι δόθηκαν οδηγίες στο προσωπικό και τους επισκέπτες της πρεσβείας των ΗΠΑ να απομακρυνθούν «μακριά από τα παράθυρα».

Μάλιστα, φωτογραφίες που αναρτήθηκαν στο Διαδίκτυο δείχνουν άτομα μέσα στο κτίριο να κάθονται στο έδαφος ακουμπώντας σε τοίχους.

Αυτόπτης μάρτυρας, που ζει κοντά στο κτίριο της αμερικανικής πρεσβείας ανέφερε ότι είδε ένοπλους αστυνομικούς με ειδικά εκπαιδευμένα σκυλιά να περιπολούν στην περιοχή.

Αναφορές σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης υποστηρίζουν ότι το κτίριο έχει αποκλειστεί κι ότι υπάρχουν πολλοί «ένοπλοι αστυνομικοί που φωνάζουν», αν και μέχρι στιγμής δεν έχει γνωστή η φύση της απειλής.


«Κάτι συμβαίνει στην πρεσβεία των ΗΠΑ στο Λονδίνο. Είμαι μέσα, μας είπαν να απομακρυνθούμε από τα παράθυρα. Σε εξέλιξη περιστατικό απ’ έξω», έγραψε στο Twitter ένας χρήστης.

Άλλοι έξω από το κτίριο ανέφεραν στο Twitter ότι τους είπαν να απομακρυνθούν «πολύ μακριά».

Λήξη του συναγερμού

Σημειώνεται πως λίγη ώρα μετά, έληξε ο συναγερμός, που πυροδοτήθηκε από πληροφορίες για ύποπτο αντικείμενο κοντά στην πρεσβεία των ΗΠΑ, που αποδείχθηκαν ψευδείς, όπως ανακοίνωσε η Μητροπολιτική Αστυνομία του Λονδίνου.

Το περιστατικό θεωρείται λήξαν, ανέφερε σύμφωνα με τη βρετανική εφημερίδα Evening Standard.